'Ouderwetse' komkommersla

'Ouderwetse' komkommersla 

Onderwerp van Bosbes

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Bosbes
    Wil niet meer bang zijn

    Toon alleen de berichten van Bosbes
    Mijn moeder maakte zomers komkommersla. Komkommers raspen, uit laten lekken en dan met iets in een schaaltje en DAT WAS TOCH LEKKER!

    Maar wat was dat iets? Was dat azijn en suiker? Of ook zout en zelfs peper wellicht? Of ook nog maggi (lavas) uit de tuin?

    Iemand een idee?
  2. MarjanvanE
    Proost!

    Toon alleen de berichten van MarjanvanE
    quote:
    Dit schreef Bosbes
    Mijn moeder maakte zomers komkommersla. Komkommers raspen, uit laten lekken en dan met iets in een schaaltje en DAT WAS TOCH LEKKER!

    Maar wat was dat iets? Was dat azijn en suiker? Of ook zout en zelfs peper wellicht? Of ook nog maggi (lavas) uit de tuin?

    Iemand een idee?

    suiker en azijn en dan heel lang laten intrekken.
  3. Bosbes
    Wil niet meer bang zijn

    Toon alleen de berichten van Bosbes

    Speciale azijn? Zal wel niet want dat hadden wij vroeger niet.
  4. MarjanvanE
    Proost!

    Toon alleen de berichten van MarjanvanE
    quote:
    Dit schreef Bosbes
    Speciale azijn? Zal wel niet want dat hadden wij vroeger niet.

    Gewone witte denk ik zo...
  5. MarjanvanE
    Proost!

    Toon alleen de berichten van MarjanvanE
    Wij zijn precies even oud dus wij weten waar we over praten SmileSmileSmile
  6. nienkevb
    Liever vieze handen....

    Toon alleen de berichten van nienkevb
    Mijn moeder maakt ook zo'n lekkere komkommersalade, alleen dan met plakjes. Heel eenvoudig maar zoooo lekker... ik ga het haar eens vragen.

    K zat in de tussentijd wat te googlen:
    >>LINK<<
    Die ui hoeft voor mij dan weer niet😊
  7. Bericht van Geanna is op 18-06-2025 om 17:33:02 uur verwijderd door Geanna.

    Reden: ... 🌸

     
  8. Carla-S
    🌎 reiziger

    Toon alleen de berichten van Carla-S
    Dat ken ik!
    Geraspte komkommer met wat peper en een scheut azijn, gewone witte azijn.
    Mijn moeder kennende ging er ook zout door maar ik doe niet aan zout
    Meer niet.
    18 jun '25 - 17:06:13 / 18 jun '25 - 17:18:11
  9. cootje
    Alsjestilbenthoorjemeer

    Toon alleen de berichten van cootje
    quote:
    Dit schreef Carla-S
    Dat ken ik!
    Geraspte komkommer met wat peper en een scheut azijn, gewone witte azijn.
    Mijn moeder kennende ging er ook zout door maar ik doe niet aan zout
    Meer niet.

    Zo doe ik het ook nog steeds bij de nasi goreng.
  10. nienkevb
    Liever vieze handen....

    Toon alleen de berichten van nienkevb
    Jummie, ik heb meteen een portie voor vandaag en morgen voor bij het eten gemaakt. Idd ook zonder zout en ik heb er honing door gedaan ipv suiker. Heerlijk bij dit warme, zweterige weer.
  11. jellehl
    Geregisseerd...

    Toon alleen de berichten van jellehl
    Ik had ook zo'n moeder.. telt dat ook?
  12. MarjanvanE
    Proost!

    Toon alleen de berichten van MarjanvanE
    quote:
    Dit schreef nienkevb
    Mijn moeder maakt ook zo'n lekkere komkommersalade, alleen dan met plakjes. Heel eenvoudig maar zoooo lekker... ik ga het haar eens vragen.

    K zat in de tussentijd wat te googlen:
    >>LINK<<
    Die ui hoeft voor mij dan weer niet😊

    oh wacht...bosbes, mijn moeder raspte niet, maar maakte schijfjes met de kaasschaaf
    of zoiets...hele dunne plakjes komkommer.

    Nu ik het lees van Nienke...gaat het laatje in mijn hoofd verder open Smile
Terug naar de lijst