quote:Dit schreef Caroline Suiker in een pan. Witlof erbij. Beetje roeren. Vuilnisbak open en de inhoud van de pan erin gooien.
Maar inderdaad, het is geen slank recept.
Een klont gezouten roomboter in de pan, zachtjes laten smelten en dan 2 flinke eetlepels suiker erin, op laten lossen. Dan de halve stronken witlof erin. Harde kern eruit en afspoelen met koud water. Afdekken met een deksel en zo ongeveer 20 minuutjes laten stoven.
Ik doe hetzelfde met sjalotjes karamelliseren, en met worteltjes, alleen doe ik daar tijm bij.
Een klont gezouten roomboter in de pan, zachtjes laten smelten en dan 2 flinke eetlepels suiker erin, op laten lossen. Dan de halve stronken witlof erin. Harde kern eruit en afspoelen met koud water. Afdekken met een deksel en zo ongeveer 20 minuutjes laten stoven.
Ik doe hetzelfde met sjalotjes karamelliseren, en met worteltjes, alleen doe ik daar tijm bij.
Uien karameliseer ik zonder suiker, want dat zit daar al genoeg in.
Voor de uiensoep laat ik de uien rustig een uur of langer op een laag pitje staan, dan karameliseren ze vanzelf.
Na Caroline dacht ik dan maar met blauwe kaas saus en peer erbij ofzo maar ik denk toch dat het de zoete variant wordt.
Ik eet het liefst uit het water, maar een keertje zoet maakt dat misschien meer tafelgenoten hun bordje leeg eten 😎
Ben benieuwd Salome wat jij ervan gaat bakken en vinden
Na Caroline dacht ik dan maar met blauwe kaas saus en peer erbij ofzo maar ik denk toch dat het de zoete variant wordt.
Ik eet het liefst uit het water, maar een keertje zoet maakt dat misschien meer tafelgenoten hun bordje leeg eten 😎
Ben benieuwd Salome wat jij ervan gaat bakken en vinden
Ik doe het meestal met kerst ofzo, dan is het wat extra feestelijk. En een zoetje bij vlees kan echt wel. Als je vega wil, zou je die grill kaas Halloumi erbij kunnen proberen.
Ow ja, halloumi, dat vind ik ook lekker.
Maar we hebben er zalm bij vandaag. En zoete aardappel.
Best zoet allemaal.
Ik ben echt geen keukenprinses merk ik wel weer 🤣