Gekaramelisseerde witlof
Onderwerp van Imke
BEHEERD DOOR:

Terug naar de lijst
-
Er zijn 7665 recepten hoe je witlof kunt karamelisseren, maar weet iemand uit eigen ervaring hoe dit het best gaat en het lekkerst is?
-
-
Suiker in een pan. Witlof erbij. Beetje roeren. Vuilnisbak open en de inhoud van de pan erin gooien.
-
quote:
Dit schreef Caroline
Suiker in een pan. Witlof erbij. Beetje roeren. Vuilnisbak open en de inhoud van de pan erin gooien.
-
quote:
Dit schreef Caroline
Suiker in een pan. Witlof erbij. Beetje roeren. Vuilnisbak open en de inhoud van de pan erin gooien.

Ik doe het ook zo, maar ipv de vuilnisbak, neem ik een bord, schep de witlof er op en geniet er heerlijk van
-
quote:
Dit schreef Caroline
Suiker in een pan. Witlof erbij. Beetje roeren. Vuilnisbak open en de inhoud van de pan erin gooien.

Maar inderdaad, het is geen slank recept. 
Een klont gezouten roomboter in de pan, zachtjes laten smelten en dan 2 flinke eetlepels suiker erin, op laten lossen. Dan de halve stronken witlof erin. Harde kern eruit en afspoelen met koud water. Afdekken met een deksel en zo ongeveer 20 minuutjes laten stoven.
Ik doe hetzelfde met sjalotjes karamelliseren, en met worteltjes, alleen doe ik daar tijm bij.
-
-
Dank je wel Malero!
Na Caroline dacht ik dan maar met blauwe kaas saus en peer erbij ofzo maar ik denk toch dat het de zoete variant wordt.
Ik eet het liefst uit het water, maar een keertje zoet maakt dat misschien meer tafelgenoten hun bordje leeg eten 😎
Ben benieuwd Salome wat jij ervan gaat bakken en vinden
-
quote:
Dit schreef Imke
Ik eet het liefst uit het water, maar een keertje zoet maakt dat misschien meer tafelgenoten hun bordje leeg eten 😎

Welke tafelgenoten?
-
quote:
Dit schreef Imke
Dank je wel Malero!
Na Caroline dacht ik dan maar met blauwe kaas saus en peer erbij ofzo maar ik denk toch dat het de zoete variant wordt.
Ik eet het liefst uit het water, maar een keertje zoet maakt dat misschien meer tafelgenoten hun bordje leeg eten 😎
Ben benieuwd Salome wat jij ervan gaat bakken en vinden
Ik doe het meestal met kerst ofzo, dan is het wat extra feestelijk. En een zoetje bij vlees kan echt wel. Als je vega wil, zou je die grill kaas Halloumi erbij kunnen proberen.
-
Ow ja, halloumi, dat vind ik ook lekker.
Maar we hebben er zalm bij vandaag. En zoete aardappel.
Best zoet allemaal.
Ik ben echt geen keukenprinses merk ik wel weer 🤣
-
Terug naar de lijst