Benodigdheden voor 2 personen (bijgerecht) of 1 persoon (hoofdgerecht):
1 grote puntpaprika
100 gram ongekookte couscous*
2 handjes rozijnen
1 handje blanke amandelen, grof gehakt
kokend water of groentebouillon
1 sjalotje, fijn gesnipperd
1 teentje knoflook, uitgeperst
snufje kaneel
1 bolletje mozzarella
olijfolie
☀️Als je kokend water neemt om de couscous te wellen moet je waarschijnlijk de couscous wel op smaak brengen met een beetje zout. Wel je de couscous in groentebouillon dan is dat niet nodig.
☀️Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200?C.
Doe de couscous in een kom en schenk er net zoveel water of bouillon overheen dat de couscous net onder staat. Dek af met een deksel en laat 15 minuten wellen.
Doe een beetje olijfolie in een pannetje en bak de sjalot en knoflook glazig, snij de puntpaprika door de helft en snij de mozzarella in plakjes.
Wanneer de couscous klaar is roer je die met een vork goed los en meng je de rozijnen, amandelen, sjalot, knoflook, kaneel en eventueel wat zout goed door de couscous.
Vul (met je handen gaat dit het beste) de puntpaprika?s met de couscous en dek af met de plakjes mozzarella.
Zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven en zet daarna de oven nog 5 minuutjes op de grillstand. Zo krijg je een lekker gekarameliseerd korstje op de kaas.