Ingredienten:
500 gr kabeljauwhaas
? bakje verse Italiaanse kruiden
12 plakjes parmaham
2 eetl olie
3 eetl pesto
125 ml slagroom
8 stalen bbq spiesen of in water geweekte sat?prikkers
Bereiding:
Verdeel de kabeljauw in 12 stukjes van elk ca. 40 gr.
Bestrooi met zout en peper
Pluk de blaadjes van de Italiaanse kruiden en hak deze fijn.
Wentel de blokjes vis door de gehakte kruiden en wikkel ze elk in een plakje Parmaham.
Rijd de vispakketjes per 3 op een spies en smeer ze in met wat olie.
Verwarm de BBQ voor.
Rooster de spiesen 5 minuten op de bbq en keer ze regelmatig om.
Mix de pesto met de room in een steelpannetje en verhit op het rooster boven de bbq. Roer af en toe.
Serveer de kabeljauwspiesen met de pesto roomsaus.
Tip:
door twee pennen door de vis te steken kan je ze heel makkelijk omdraaien en blijven ze mooi vast zitten.