quote:Dit schreef DaniellaJ Datum bij zout en suiker verpakking wordt ook gebruikt om te herleiden wat de productie batch was.
Ik zag ooit een uitzending op tv dat er zelfs bij sommige produkten (produkten die heel lang danwel onbeperkt houdbaar zijn) tussen fabrikant en supermarkt afspraken worden gemaakt.
Zo wordt er meer verkocht, en een supermarkt vindt het -denk ik- niet geweldig staan als iets tot bv 2085 houdbaar is.
Ik zag ooit een uitzending op tv dat er zelfs bij sommige produkten (produkten die heel lang danwel onbeperkt houdbaar zijn) tussen fabrikant en supermarkt afspraken worden gemaakt.
Zo wordt er meer verkocht, en een supermarkt vindt het -denk ik- niet geweldig staan als iets tot bv 2085 houdbaar is.
Dat is een nadeel van de wet die was doorgevoerd die verplichtte dat op alle etenswaar een houdbaarheidsdatum moest komen. Hoe lang iets ook goed blijft, op alle voorverpakte etenswaar moet een houdbaarheidsdatum staan vanaf fabriek. Was ergens jaren 80 ingevoerd na een schandaal. Weet niet meer wat dat schandaal was
Ik zag ooit een uitzending op tv dat er zelfs bij sommige produkten (produkten die heel lang danwel onbeperkt houdbaar zijn) tussen fabrikant en supermarkt afspraken worden gemaakt.
Zo wordt er meer verkocht, en een supermarkt vindt het -denk ik- niet geweldig staan als iets tot bv 2085 houdbaar is.
Bij sommige producten zou het beter zijn alleen de productiedatum te vermelden.
Bij sommige producten zou het beter zijn alleen de productiedatum te vermelden.
Zou inderdaad beter zijn, op sommige producten is het namelijk niet verplicht om er een THT datum op te zetten en daar vallen zout en suiker ook onder.
quote:Dit schreef Malero Zout is onbeperkt houdbaar. Het is een conserveringsmiddel. Maar goed. Ik heb een kilo in de 4 maanden ofzo. Ik heb trouwens verschillende soorten zout. Ik maak ook zout.
Als je tomaten ontveld en je laat ie velletjes drogen ( oven of droogmachine) en je mengt ze met grof zeezout dan heb je tomatenzout...
Zo kan je ook citroen/limoenzout maken met gedroogde zestes . Of je kan zout roken ( in de oven van de bbq als je klaar bent met bbq-en, dan blijft hij nog heel lang warm en leg je daar je zout op. Heb je na een paar uur of de volgende dag gerookt zeezout)
Wat een leuke ideeën om apart zout te maken, of is het aparte zouten te maken?
Hoe dan ook leuk!
Ik heb net van de week mijn oude zoutbus leeggegooid over mijn stoepje ...
Ik heb een potje jozo zout van 125 gram en doe daar vele jaren mee. Sinds mijn scheiding ruim 15 jaar geleden ben ik nu bezig met het 2e of 3e potje.
Daarnaast heb ik een potje zeezout en himalayazout van elk 80 gram. Daar doe ik zo'n 2 tot 3 jaar mee. Heb echt nog nooit op de datum ervan gelet.