Recept : Home made kapsalon.
Ingredi?nten
kipfilet
aardappels
kaas
komkommer
tomaat
ui
ijsbergsla
Kruiden
kipkruiden of shoarma kruiden (eigen keus)
zout naar smaak
paprikapoeder
peper
Voor de knoflooksaus
knoflook teentje
mayonaise
azijn
klein stukje van een kipbouillon blokje
peper
zout (naar smaak)
oregano of droge peterselie (eigen keus)
yoghurt
extra
aluminium bakjes (Action)
Bereidingswijze
Was de kipfilet en snij in dunne slierten. Doe ze in een kom, voeg er wat olie bij en kruid ze met de bovengenoemde kruiden in.
Snijd de groentes in blokjes en de ijsbergsla in sliertjes.
Schil, was en snijd de aardappels in partjes. Probeerde kipfilet en patat tegelijk gaar te bakken.
Bereid ondertussen de knoflooksaus.
Doe de mayonaise en de yoghurt (2 el van beiden) in een kom en meng even samen, voeg daarbij de geperste knoflook, azijn ong 1 tl en de kruiden samen met een stukje bouillon aan toe naar eigen smaak. Meng even samen en voeg als laatst de oregano of droge peterselie eraantoe. Meng nog een keer goed samen en je knoflooksaus is klaar.
Als de friet en kip shoarma klaar zijn kun je de bakjes vullen.
Begin eerst met een laag friet, shoarma en de kaas. Zet even onder de grill tot de kaas wat gaat smelten (200 graden). Haal het eruit, doe er salade overheen, saus en je kapsalon is klaar.