Groente lasagne
Ingredi?nten:
? 2 courgettes
? 1 ui
? 2 tenen knoflook
? 400g gehakt
? 1 blik tomaten blokjes (400g)
? 1 blikje tomaten puree
? 1 tl oregano
? 1 tl basilicum
? ? tl tijm
? 100 ml water
? 1 bol mozzarella
Bereiding:
? Verwarm de oven voor op 180 graden
? Snijd de courgettes in de lengte in plakken van ongeveer 0.5 cm dik.
? Snijd de ui in kleine blokjes en de knoflook zo klein mogelijk.
? Zet een grote pan met water op hoog vuur en breng het aan de kook.
? Zodra het water kookt doe je de plakken courgette in de pan en kook je ze ongeveer 3 minuten.
? Zodra de courgette zacht begint te worden haal je ze uit de pan en laat je de plakken uitlekken in een vergiet.
? Pak een grote koekenpan en bak de gehakt en ui totdat de gehakt bruin is en de ui zacht. Probeer nu zoveel mogelijk vet van de gehakt af te gieten. Voeg nu de tomaat uit blik, tomaten puree, knoflook, oregano, basilicum, tijm en water toe aan de gehakt en ui.
? Roer alles goed door elkaar en laat het ongeveer 10 minuten lang op laag vuur sudderen.
? Pak een ovenschaal en giet de helft van de gehaktsaus in de ovenschaal.
? Bedek de saus met de helft van de plakken courgettes en giet dan de andere helft van de gehaktsaus erover.
? Bedek nu de saus met de overgebleven plakken courgettes.
? Zet de lasagne nu 30 minuten lang in de oven .
? Snijd de mozzarella in dunne plakken en verdeel ze zodat ze de bovenste laag bedekken.
? Zet het geheel nu nog 10 minuten in de oven.
Dit gerecht bevat: ? 425kcal, 18 gram koolhydraten, 30 gram eiwitten, 25 gram vet en 4 gram vezels.
-
-
ziet er lekker uit. De courgette vervangt de pasta, en dus minder Kcal
22 jul '16 - 19:18:09 -
quote:
Dit schreef Dee53
ziet er lekker uit. De courgette vervangt de pasta, en dus minder Kcal
En vooral ook minder koolhydraten!22 jul '16 - 19:23:09 -
Ik weet wat ik morgen eet. Thx.
22 jul '16 - 22:10:24 -
Leuk,,,te lezen dat sommige recepten die ik plaats in de smaak vallen..
Laat je weten of het je smaakte??23 jul '16 - 08:54:03 -
Heerlijk!!! Courgette maakte 't lekker fris. Had wel wat zout bij saus gedaan: blokje probeer ik volgende keer
23 jul '16 - 19:24:35 -
Lekker hoor, zelfs zoon vond het goed te doen
24 jul '16 - 18:17:55 -
Ik heb hem vandaag gemaakt. Was erg lekker. Omdat ik rundergehakt heb gebruikt, heb ik een bouillionblokje bij de saus gedaan.
24 jul '16 - 19:37:33 -
Deze net gemaakt met 'gehakt' van de vegetarische slager.
Jammie!25 jul '16 - 20:51:17 -
Oww wat een lovende reactie's..
Ik ga eens uitpluizen of het allemaal glutenvrij is voor dochter en dan ga ik hem ook maken,,25 jul '16 - 22:24:32 -
quote:
Dit schreef nibo
Ik heb hem vandaag gemaakt. Was erg lekker. Omdat ik rundergehakt heb gebruikt, heb ik een bouillionblokje bij de saus gedaan.
De meeste bouillon blokjes bestaan voor 99% uit gist.
Wordt duidelijk gemaakt in de aflevering van Keuringsdienst van waarde.25 jul '16 - 23:01:02 -
quote:
Dit schreef leeuwin70
Oww wat een lovende reactie's..
Ik ga eens uitpluizen of het allemaal glutenvrij is voor dochter en dan ga ik hem ook maken,,
Ja is glutenvrij als je gehakt zonder toevoegingen neemt.
Ik ga hem deze week ook maken! Wel afblussen met een beetje wijn en wat cr?me Fra?che erdoor....25 jul '16 - 23:02:09