Heb mezelf maar even weer flink toegesproken. Ik kreeg meerdere gezondheidsproblemen, en dan neem ik mezelf, en vooral mijn eetpatroon maar eens weer goed onder de loep.
Mijn budget doordeweeks voor een zelfgemaakte warme maaltijd is tussen de 2.50, en 4.00 euro.
In het weekend 7.50 - 10 euro.
Ik ga erg weinig uit eten. Dit vind ik in de meeste situaties te duur.
Laat nooit eten bezorgen, of haal kantklaar eten thuis.
En in een cafetaria kom ik hooguit 3 keer per jaar.
Eens per maand eet ik met een groepje van 5 dames. Iedereen maakt om de beurt een maaltijd voor dit groepje, niet OA.
Alle vier dames, zijn weduwe, waarvan 3 met kinderen.
De leeftijd van de dames is rond de zestig.
Ik heet zelden met mijn zoon.
Momenteel komt hij hooguit 3 keer per jaar, wat ik erg jammer vind.
1x per week heet ik met deelnemers op mijn werk. Dat is ook altijd erg gezellig.
Je zit nl. Niet alleen aan tafel, en ik vind dat ik dat door het jaar heen te vaak doe.
De reacties in dit draadje gaan bij voorkeur over gelijkgestemden.
Met kinderen, en of kleinkinderen is echt zo anders.
Fijn, dat Boog af en toe komt eten.
Moet ook maar eens af en toe een eter vragen, maar dan met gesloten beurs, zodat ik ook af en toe me kan laten verwennen, en mijn benen eens bij een ander onder de tafel kan steken. Met meer aan tafel is toch meestal gezelliger, weet ik uit ervaring.
Nee, ik maak wel voor twee dagen warm eten, maar eet dan zelden 2 dagen achter elkaar hetzelfde.
Invriezen, dmv er 1 persoons porties van te maken gaat ook goed.
Mijn schoonmoeder deed als vleessoort vaak door de macaroni rookworst. Maakt het smaakvol en minder laf, als je weinig zout gebruikt.
Neem dan wel magere kwaliteitsrookworst.
Dit is ook een toetje voor na een uurtje of twee ofzo. Een stukje fruit met wat yoghurt, hartstikke gezond en het vult prima .
Gewoon appeltje in steelpannetje, snufje kaneel erop en een drupje water, zachtjes een kwartiertje stoven met de deksel op de pan. Ik gebruik Elstar appeltje hiervoor.