quote:Dit schreef elly69 Heb jij weleens van de mooie naam Gieser Wildeman gehoord?
Past bij dit seizoen, hoe ga jij er mee om?
Hoe krijg je die smaak van vroeger?
Tuurlijk ken ik die.
Heel goed ga ik er mee om.
Gewoon maken zoals ze vroeger deden :-)
quote:Dit schreef Dianaa Stoven
Met suiker, kaneel en een scheutje rode wijn
Heerlijke stoofperen!
Zeker, al een keer gemaakt dit seizoen. Kaneel er nog niet door gedaan, wel bruine basterdsuiker en beetje appelstroop plus de scheut rode wijn.
Oh ja, niet te gaar stoven, mijn tanden moeten wel iets te doorklieven hebben
quote:Dit schreef elly69 Heb jij weleens van de mooie naam Gieser Wildeman gehoord?
Past bij dit seizoen, hoe ga jij er mee om?
Hoe krijg je die smaak van vroeger?
Gewoon koken. Een uur of drie op een heel zacht pitje laten staan. Wijn, bessensap..... ??? Geen idee wat er allemaal bijgegooid wordt maar niet nodig, ze kleuren vanzelf wel, het duurt alleen heel lang. Eerlijkgezegd: is het daarom iets voor hooguit ??n keer per jaar op een zondagmiddag ofzo.
Gewoon koken. Een uur of drie op een heel zacht pitje laten staan. Wijn, bessensap..... ??? Geen idee wat er allemaal bijgegooid wordt maar niet nodig, ze kleuren vanzelf wel, het duurt alleen heel lang. Eerlijkgezegd: is het daarom iets voor hooguit ??n keer per jaar op een zondagmiddag ofzo.
Echt? Ik zet het savonds op of idd op een zondag. Veel te lekker voor 1 x per jaar, het liefst lauw met echte slagroom :-)
quote:Dit schreef Edith64
Echt? Ik zet het savonds op of idd op een zondag. Veel te lekker voor 1 x per jaar, het liefst lauw met echte slagroom :-)
Ik eet ze wel vaker maar dan kook ik ze niet zelf. Maar mmmm, met slagroom. Is niet eerder in me opgekomen om dat te doen. Probeer ik een keer uit, wel met ijs. Combi van heet en ijskoud.
Heerlijk stoofpeertjes....ik maak ze altijd met bessensap omdat de kinderen dat lekkerder vinden, perenrood, kaneel en dan een uur of 3 laten koken. Al een paar keer gemaakt dit seizoen! Alleen van de geur word ik al blij .