4 tips voor het op vakantie gaan als alleenstaande ouder 

Ingezonden mededeling

4 tips voor het op vakantie gaan als alleenstaande ouder
4 tips voor het op vakantie gaan als alleenstaande ouder
Naar het buitenland reizen met kinderen als alleenstaande ouder kan een nogal ontmoedigend vooruitzicht zijn, vooral als je pas onlangs gescheiden bent. Als je gewend bent om als een gezin met twee ouders te reizen, kan de gedachte om het alleen met de kinderen te doen misschien te moeilijk, teveel gedoe of gewoon eng lijken. En hoe jonger je kinderen zijn, hoe overweldigender het misschien kan zijn. Toch kan je vakantie als alleenstaande ouder met je kids een succes worden! Dit is al helemaal het geval als je gebruik maakt van de onderstaande tips.

Praat over verwachtingen
Om als gezin het meeste uit je vakantie te halen en de juiste bestemming te kiezen, moet je eerst de verwachtingen van je kinderen begrijpen. Voor een soepel verlopende reis is het belangrijk om rekening te houden met de wensen van elk gezinslid en vergeet jezelf niet! Als een familielid niet gelukkig is met de vakantie, zal niemand 100 procent gelukkig zijn tijdens het verblijf. Vraag dus aan je kinderen wat ze graag zouden willen doen op reis. Willen ze een auto huren Rhodos om alle bezienswaardigheden te kunnen verkennen? Je zou er dan voor kunnen kiezen om dit te doen!?

Kies zorgvuldig je bestemming
Wanneer je een vakantie plant, is de bestemming erg belangrijk. Gewoon de tijd nemen om een ??gebied te onderzoeken, kan het maken of breken zijn van elke reis naar het buitenland. Wanneer je als alleenstaande ouder met je kinderen op reis gaat, is het nog belangrijker dat je reis soepel verloopt. Autoverhuur kan hierbij van belang zijn, al is dit alleen het geval als je kiest voor een vliegvakantie. Ga je liever naar een bestemming in Nederland? Een auto huren Tenerife zal dan dus niet hoeven! Alsnog moet je wel zorgvuldig de locatie van je reis kiezen, ook in eigen land.?

Wees voorzichtig met reistijden
Als je met kinderen reist of op roadtrip gaat, vooral als alleenstaande ouder, is het een goed idee om reisarrangementen te boeken die zoveel mogelijk passen bij de gebruikelijke dag van je kinderen. Dat betekent dat je moet proberen geen vluchten of andere reisarrangementen te boeken waarbij je om 4 uur 's ochtends op de luchthaven moet zijn, of dat je midden in de nacht in een nieuw land aankomt. De goedkoopste vluchten zijn vaak degenen die belachelijk vroeg vertrekken, maar hiervoor kiezen is niet slim als je met jonge kids reist.?

Boek tickets vooraf
Niemand houdt van wachtrijen, vooral kinderen niet. Gelukkig is het vaak mogelijk om tickets voor attracties te reserveren, zelfs voordat je naar de luchthaven bent vertrokken. Tijdens de piekuren kunnen de wachtrijen voor populaire attracties enorm zijn. Als je voordat je vertrekt naar je plaats van bestemming met je kids al tickets hebt geboekt, zul je minder tot geen last hebben van wachttijden in de meeste gevallen. Bovendien zou het ook kunnen dat je hierdoor geld kunt besparen, al is dit helaas niet altijd het geval. Alsnog is het absoluut een aanrader om al vroeg tickets te boeken zodat je niet in de rij hoeft te staan voor bezienswaardigheden!?