Pompoenrecepten

Pompoenrecepten 

Onderwerp van Colly

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Colly
    amo ergo sum

    Toon alleen de berichten van Colly
    Ik ga voor het eerst van mijn leven iets met pompoen maken; ik heb twee van die knaloranje rondachtige dingen.
    Wie heeft een lekker pompoenrecept voor me? Graag niet te ingewikkeld, want ik heb griep. Smile
  2. Tinus
    Wees jezelf!!

    Toon alleen de berichten van Tinus
    Pompoensoep:
    Schil de pompoen (dunschiller is ideaal) en snij in grote brokken. Gooi in water (0.5-0.75 liter per kilo pompoen; weinig water en je hebt bijna puree). Gooi er paar worteltjes of halve winterpeen bij, en een bouillonblokje (groentebouillon vind ik het lekkerst passen). Twintig minuten koken, pureren, klaar. Serveren met snufje peper en evt. creme fraiche.
  3. Colly
    amo ergo sum

    Toon alleen de berichten van Colly

    Dat klinkt lekker simpel, dank je!
  4. Zooitje
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Zooitje
    Recept Tinus.... Ik gooi er ook nog een rode ui bij
  5. indigo
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van indigo
    en ik een blikje kokosmelk (en ik schil de pompoen niet, te veel werk en niet nodig bij gladde pompoenen)
  6. Colly
    amo ergo sum

    Toon alleen de berichten van Colly

    Dank allemaal, ik ben heel benieuwd! Zelfs met een verstopte neus merk ik dat het al lekker begint te ruiken. Heb er ook nog wat pepertjes doorheen gegooid.
  7. Nora
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Nora
    Stamppot maak ik ook graag. Half gewone aardappelen, half zoete aardappelen en pompoen in stukken ongveer 20 minuten koken en dan stampen. Je hoeft geen melk of boter toe te voegen. Ondertussen spekjes uitbakken met stukjes ui en paprika. Simpel en lekker
  8. drakie
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van drakie
    Oh lekker! Staat hier vanavond ook weer eens op het menu. Een heel klein beetje meer werk dan het recept van Tinus, maar ik maak altijd een snelle Thaise pompoensoep (moet jou ook wel aanspreken denk ik ;-) ). Ik gooi alleen de pompoen tijdje in de oven, snijd stukken gemakkelijker :D

    Snipper de ui en snijd de knoflook en koriander grof. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Was ondertussen de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in blokjes van 2 cm. Pel de sinaasappel en verdeel in partjes. Snijd de winterpeen in plakjes.

    Doe de pompoen, winterpeen, sinaasappel en currypasta bij de ui. Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 30 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en bestrooi met de koriander.

    >>LINK<<
  9. saskiamaria
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van saskiamaria
    Pataks currypasta mild is heel erg lekker door de pompoensoep, in glazen potje met paars deksel en Indiaas etiket, in de toko of bij Albert Heijn te koop.
  10. Anthea
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Anthea
    Ik heb ook zoiets als boven gemaakt met pompoen, koriander, knoflook, ui, lente-uitjes, kokosmelk, kippenbouillon zelf getrokken, pepertjes.

    Verder kun je pompoen ook frituren, in de frituurpan, of in de oven als je gezond wil doen.

    Ik heb ook weleens een taart gemaakt. Dat was het recept van Jamie Oliver geloof ik. Een soort flan achtig vulling wordt dat dan.
    >>LINK<<

    Ik zal dit jaar heel creatief met pompoen moeten worden want dit ligt hier in huis: : Smile ik ga dit draadje maar eens opslaan.

    Plaatje
  11. Colly
    amo ergo sum

    Toon alleen de berichten van Colly

    We hebben superlekker gegeten! Met dank aan Tinus voor de aanzet en de latere berichten voor de aanvullingen daarop. Ik heb weggelaten wat ik niet in huis had en ge?mproviseerd met wat ik wel had.

    Het is geworden:
    2 pompoenen, met schil en al in blokjes gesneden (@Hed: ik neem jouw advies volgende keer ter harte!)
    Een beetje kokosolie in de pan met 2 fijngesnipperde uitjes, knoflook, drie gesnipperde rode pepers incl. zaadjes, twee serehstengels in grote stukken en een stuk verse gember. Later hier nog de pompoenstukjes bij gedaan en ze even gesmoord bij de kruiden.
    Ondertussen 2 en een halve liter bouillon opgezet.

    Toen het me te lang duurde, de kruiden en de pompoen bij de bouillon gegooid, samen met een blikje kokosmelk. Toen alles zacht was even de mixer er in gezet en er vers brood uit de BBM bij geserveerd.

    Helemaal goed! Smile
  12. vh-Imke
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van vh-Imke
    Klinkt goed, Colly!
    Ook lekker met een naanbroodje.

    Beterschap Smile
Terug naar de lijst