Runderschenkel 

Onderwerp van Sil

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
. Terug naar de lijst
  1. Sil
    retro

    Toon alleen de berichten van Sil
    In mijn toogoodtogo pakket heb ik een runderschenkel , 377 gram , nu zou ik daar graag bouillon van trekken
    En hem maken in mijn slowcooker.
    Geen zin meer om boodschappen te doen. Ik heb wortel , pastinaak , bleekselderij , ui, knoflook en een behoorlijke kruidenpotjes voorraad. Iemand tips ?
  2. cool_lizz
    Kan het wat zachter

    Toon alleen de berichten van cool_lizz
    Dat lijken mij de meest ideale ingrediënten voor een heerlijk soepje!
    Maar hoe?
    Ik zou denken; schenkel een paar uur laten trekken in 2 liter kokend water. Laatste kwartier ook de bleekselderij, wortel en pastinaak erbij, fijn gesneden.
    Uitje en knoflook eerst even bakken en daarna erbij doen.
    Zout
    Peper
    Klaar

    D’r komen vast bruikbare tips van de culinaire kookwonders onder ons.
  3. Tuwa
    Ik ben flexabel.

    Toon alleen de berichten van Tuwa
    quote:
    Dit schreef cool_lizz
    .................
    Ik zou denken; schenkel een paar uur laten trekken................


    dat wordt een nachtelijk soepje Smile
  4. Anke
    tevreden

    Toon alleen de berichten van Anke
    Als je er bouillon van wilt trekken zou ik alle groenten snijden, met schenkel, water, laurier, kruidnagel, peper en zout een paar uur in de slome

    Daarna zeven en je hebt bouillon. Klaaaar!!

    (Ik gooi er zelf altijd nog een bouillonblokje bij
  5. Sil
    retro

    Toon alleen de berichten van Sil

    quote:
    Dit schreef Anke
    Als je er bouillon van wilt trekken zou ik alle groenten snijden, met schenkel, water, laurier, kruidnagel, peper en zout een paar uur in de slome

    Daarna zeven en je hebt bouillon. Klaaaar!!

    (Ik gooi er zelf altijd nog een bouillonblokje bij


    Ik was idd van plan pas morgen weer naar die slome te kijken
  6. Sil
    retro

    Toon alleen de berichten van Sil

    Alle restjes die ik bewaard had, stukjes kaaskorst, radijsjes etc er ook in gemikt. Jullie horen van me, of niet ... 🤣
    Plaatje
  7. MarjanvanE
    Proost!

    Toon alleen de berichten van MarjanvanE
    Je moet toch eerst de schenkel heel lang laten trekken en de groenten er veel later bij doen?
    Mja, nu is het te laat Smile

    Smakelijk Smile
  8. quote:
    Dit schreef Sil
    Alle restjes die ik bewaard had, stukjes kaaskorst, radijsjes etc er ook in gemikt. Jullie horen van me, of niet ... 🤣

    Kaaskorst en radijsjes?
    Hoe verzin je het Smile
  9. Gewoon_Debb
    Helemaal niet gewoon

    Toon alleen de berichten van Gewoon_Debb
    quote:
    Dit schreef Sil
    Alle restjes die ik bewaard had, stukjes kaaskorst, radijsjes etc er ook in gemikt. Jullie horen van me, of niet ... 🤣



    Zo hoort t in de slowcooker, ik had persoonlijk minder vocht gebruikt.
    Ik ben benieuwd!
  10. Sil
    retro

    Toon alleen de berichten van Sil

    quote:
    Dit schreef MarjanvanE
    Je moet toch eerst de schenkel heel lang laten trekken en de groenten er veel later bij doen?
    Mja, nu is het te laat Smile

    Smakelijk Smile



    De groente die ik gebruik voor de bouillon gooi ik straks weg, alle resten die je normaal weggooit, vries ik in. Nu had ik een zak vol en aangevuld met wat restjes uit de koelkast. Morgen zeef ik de boel en hoop ik een goede basis bouillon te hebben i.p.v. water met een bouillon blokje te gebruiken.
    Uien die over zijn vries ik met schil en al in , dat schijnt allemaal niet uit te maken en beter voor de smaak te zijn.
    3 okt '19 - 07:39:52 / 3 okt '19 - 07:54:53
  11. Sil
    retro

    Toon alleen de berichten van Sil

    quote:
    Dit schreef Marlies

    Kaaskorst en radijsjes?
    Hoe verzin je het Smile


    De kaas restjes zijn voor de zout smaak. Zit verder geen zout in. Ik had dat ooit eens gelezen en dacht , probeer het gewoon. 😃
  12. Sil
    retro

    Toon alleen de berichten van Sil

    quote:
    Dit schreef Gewoon_Debb



    Zo hoort t in de slowcooker, ik had persoonlijk minder vocht gebruikt.
    Ik ben benieuwd!


    Net even gegoogled en zij schrijft, 30 uur in de slome, later evt wat in laten koken. Het zit er in, het ruikt lekker in de keuken en ik laat m gewoon aanstaan tot morgenochtend
Terug naar de lijst