In mijn toogoodtogo pakket heb ik een runderschenkel , 377 gram , nu zou ik daar graag bouillon van trekken
En hem maken in mijn slowcooker.
Geen zin meer om boodschappen te doen. Ik heb wortel , pastinaak , bleekselderij , ui, knoflook en een behoorlijke kruidenpotjes voorraad. Iemand tips ?
-
2 okt '19 - 17:12:48
-
Dat lijken mij de meest ideale ingrediënten voor een heerlijk soepje!
Maar hoe?
Ik zou denken; schenkel een paar uur laten trekken in 2 liter kokend water. Laatste kwartier ook de bleekselderij, wortel en pastinaak erbij, fijn gesneden.
Uitje en knoflook eerst even bakken en daarna erbij doen.
Zout
Peper
Klaar
D’r komen vast bruikbare tips van de culinaire kookwonders onder ons.2 okt '19 - 17:29:15 -
quote:
Dit schreef cool_lizz
.................
Ik zou denken; schenkel een paar uur laten trekken................
dat wordt een nachtelijk soepje
2 okt '19 - 17:34:42 -
Als je er bouillon van wilt trekken zou ik alle groenten snijden, met schenkel, water, laurier, kruidnagel, peper en zout een paar uur in de slome
Daarna zeven en je hebt bouillon. Klaaaar!!
(Ik gooi er zelf altijd nog een bouillonblokje bij2 okt '19 - 17:38:48 -
quote:
Dit schreef Anke
Als je er bouillon van wilt trekken zou ik alle groenten snijden, met schenkel, water, laurier, kruidnagel, peper en zout een paar uur in de slome
Daarna zeven en je hebt bouillon. Klaaaar!!
(Ik gooi er zelf altijd nog een bouillonblokje bij
Ik was idd van plan pas morgen weer naar die slome te kijken2 okt '19 - 17:51:47 -
Alle restjes die ik bewaard had, stukjes kaaskorst, radijsjes etc er ook in gemikt. Jullie horen van me, of niet ... 🤣
2 okt '19 - 17:57:23 -
Je moet toch eerst de schenkel heel lang laten trekken en de groenten er veel later bij doen?
Mja, nu is het te laat
Smakelijk2 okt '19 - 18:00:28 -
quote:
Dit schreef Sil
Alle restjes die ik bewaard had, stukjes kaaskorst, radijsjes etc er ook in gemikt. Jullie horen van me, of niet ... 🤣
Kaaskorst en radijsjes?
Hoe verzin je het2 okt '19 - 18:10:04 -
quote:
Dit schreef Sil
Alle restjes die ik bewaard had, stukjes kaaskorst, radijsjes etc er ook in gemikt. Jullie horen van me, of niet ... 🤣
Zo hoort t in de slowcooker, ik had persoonlijk minder vocht gebruikt.
Ik ben benieuwd!2 okt '19 - 18:23:57 -
quote:
Dit schreef MarjanvanE
Je moet toch eerst de schenkel heel lang laten trekken en de groenten er veel later bij doen?
Mja, nu is het te laat
Smakelijk
De groente die ik gebruik voor de bouillon gooi ik straks weg, alle resten die je normaal weggooit, vries ik in. Nu had ik een zak vol en aangevuld met wat restjes uit de koelkast. Morgen zeef ik de boel en hoop ik een goede basis bouillon te hebben i.p.v. water met een bouillon blokje te gebruiken.
Uien die over zijn vries ik met schil en al in , dat schijnt allemaal niet uit te maken en beter voor de smaak te zijn.3 okt '19 - 07:39:52 / 3 okt '19 - 07:54:53 -
quote:
Dit schreef Marlies
Kaaskorst en radijsjes?
Hoe verzin je het
De kaas restjes zijn voor de zout smaak. Zit verder geen zout in. Ik had dat ooit eens gelezen en dacht , probeer het gewoon. 😃3 okt '19 - 07:41:41 -
quote:
Dit schreef Gewoon_Debb
Zo hoort t in de slowcooker, ik had persoonlijk minder vocht gebruikt.
Ik ben benieuwd!
Net even gegoogled en zij schrijft, 30 uur in de slome, later evt wat in laten koken. Het zit er in, het ruikt lekker in de keuken en ik laat m gewoon aanstaan tot morgenochtend3 okt '19 - 07:44:21