Ik zoek een lekkere nasi recept. Wat ik maak vind ik zelf niet lekker, het is droog. Wie heeft een smeu?ge nasi recept voor mij😊 alvast bedankt.
Gr Frenchsas
Ik zoek een lekkere nasi recept. Wat ik maak vind ik zelf niet lekker, het is droog. Wie heeft een smeu?ge nasi recept voor mij😊 alvast bedankt.
Gr Frenchsas
Ik maak altijd nasi met een Conimex boemboe, die is wat mij betreft prima. Wat ik niet lekker vind is gewone witte rijst, dan wordt het inderdaad raar droog. Ik neem altijd pandanrijst, dat maakt het smeu?g. Rijst maak ik zo en lukt altijd: twee kopjes rijst op drie kopjes water, aan de kook brengen met deksel op de pan. Zodra het kookt, vuur dichtdraaien, deksel erop laten en gewoon laten staan. Na een kwartiertje heb je dan perfecte rijst die je niet hoeft af te gieten.
Ik gebruik ook pandan rijst. Blijft wat plakkeriger, waardoor de nasi niet zo droog wordt.
Ik kook eerst ruim water, voeg daar de rijst aan toe (op het oog, sorry). Daarna laat ik het 8minuten doorkoken. Daarna zet ik het vuur uit, giet de rijst af en laat hem met deksel op de pan nog 15minuten staan.
quote:Dit schreef Malero Ik kan geen rijst koken. Echt helemaal niet dus.
Ik koop altijd nasi bij de toko hier. De sateh maak ik dan wel weer zelf en de saus ook.
In Frankrijk hebben ze van die pakken met builtjes, die hoef je alleen maar een minuut of 10 in kokend water te hangen.
That's all.
In Nederland hebben ze die vast ook wel.
Makkelijker kan niet.
Nou ja, op de toko of afhaalchinees na dan.
ik gebruik zelden een boemboe of een kruidenmix, maar ik geef toe dat mijn "nasi" meestal anders dan de nasi zoals we die van vroeger kennen.
"Nasi goreng" betekent niets anders dan "gebakken rijst".
Ik gebruik wel altijd een wok, klein gesneden (gemarineerd) vlees en groente, verschillende kruiden, en verder doe ik maar wat.
Ik heb geen specifieke voorkeur voor een bepaald soort rijst.
Smaak is heel persoonlijk.
Daarom vroeg/vraag ik me af welke ingredi?nten je normaal gebruikt, want dat vind jij blijkbaar lekker.
Ik kan wel zeggen dat je er druiven doorheen moet doen, maar als je die niet lekker vindt slaat mijn recepttip voor jou nergens op.
quote:Dit schreef Malero Ik kan geen rijst koken. Echt helemaal niet dus.
Ik koop altijd nasi bij de toko hier. De sateh maak ik dan wel weer zelf en de saus ook.
Nog nooit van een rijstkoker gehoord?????? Dat kan ik zelfs
quote:Dit schreef Tuwa ik gebruik zelden een boemboe of een kruidenmix, maar ik geef toe dat mijn "nasi" meestal anders dan de nasi zoals we die van vroeger kennen.
"Nasi goreng" betekent niets anders dan "gebakken rijst".
Ik gebruik wel altijd een wok, klein gesneden (gemarineerd) vlees en groente, verschillende kruiden, en verder doe ik maar wat.
Ik heb geen specifieke voorkeur voor een bepaald soort rijst.
Smaak is heel persoonlijk.
Daarom vroeg/vraag ik me af welke ingredi?nten je normaal gebruikt, want dat vind jij blijkbaar lekker.
Ik kan wel zeggen dat je er druiven doorheen moet doen, maar als je die niet lekker vindt slaat mijn recepttip voor jou nergens op.
Zo een kruidzakje van conimex heb ik altijd. Idd panda rijst. Maar bamboe heb ik nooit genomen. Maakt het het verschil?