Opzoek naar recept voor nasi

Opzoek naar recept voor nasi 

Onderwerp van FrenchSas

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Tuwa
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Tuwa
    Misschien kun je eerst vertellen hoe je het gewoonlijk maakt, misschien zit er ergens een "foutje" in de bereiding of de ingredi?nten.
  2. Tuwa
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Tuwa
    quote:
    Dit schreef Malero
    Ik kan geen rijst koken. Echt helemaal niet dus.
    Ik koop altijd nasi bij de toko hier. De sateh maak ik dan wel weer zelf en de saus ook.


    In Frankrijk hebben ze van die pakken met builtjes, die hoef je alleen maar een minuut of 10 in kokend water te hangen.
    That's all.
    In Nederland hebben ze die vast ook wel.
    Makkelijker kan niet.
    Nou ja, op de toko of afhaalchinees na dan.
  3. Tuwa
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Tuwa
    ik gebruik zelden een boemboe of een kruidenmix, maar ik geef toe dat mijn "nasi" meestal anders dan de nasi zoals we die van vroeger kennen.
    "Nasi goreng" betekent niets anders dan "gebakken rijst".
    Ik gebruik wel altijd een wok, klein gesneden (gemarineerd) vlees en groente, verschillende kruiden, en verder doe ik maar wat.
    Ik heb geen specifieke voorkeur voor een bepaald soort rijst.
    Smaak is heel persoonlijk.

    Daarom vroeg/vraag ik me af welke ingredi?nten je normaal gebruikt, want dat vind jij blijkbaar lekker.
    Ik kan wel zeggen dat je er druiven doorheen moet doen, maar als je die niet lekker vindt slaat mijn recepttip voor jou nergens op.
  4. Tuwa
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Tuwa
    quote:
    Dit schreef FrenchSas


    Zo een kruidzakje van conimex heb ik altijd. Idd panda rijst. Maar bamboe heb ik nooit genomen. Maakt het het verschil?


    een boemboe is een kruidenpasta, een kruidenmix moet je vaak eerst laten wellen in water.
    Er is vooral een smaakverschil, dat is je persoonlijke voorkeur.
  5. Tuwa
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Tuwa
    quote:
    Dit schreef Marcel_twe
    Lekkere nasi................

    Suc 6


    Met die ingredi?nten lijkt het mij niet echt lekker.
    Of tenminste, niet lekkerder dan die van mezelf.
    Sterker nog, ik denk dat ik geen tweede portie zou nemen.
    Maar andersom is dat misschien hetzelfde.
  6. Tuwa
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Tuwa
    quote:
    Dit schreef Petra66
    er moeten toch eieren doorheen??


    niks moet
  7. Tuwa
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Tuwa
    Was deze link al geplaatst?

    >>LINK<<

    Nasi goreng is er in heel veel varianten, die van huis tot huis en van dorp tot dorp konden verschillen.
    Daarom, gooi er gewoon doorheen wat jij lekker vindt en laat ingredi?nten die je niet lust achterwege.
    Basis is dat je een mengsel maakt van groentes met of zonder vlees en kruiden naar eigen smaak en daar bak je gekookte rijst doorheen.

    Voor de rest is het allemaal een kwestie van persoonlijke smaak.

    Maar de oorspronkelijke vraag van te droge rijst is inmiddels al ruimschoots beantwoord, pandan-rijst is dan meestal een geschiktere rijst.
Terug naar de lijst