Over opgewarmde pasta 

Onderwerp van maartje

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. maartje
    Nietvanweegen

    Toon alleen de berichten van maartje
    Altijd al, vond ik opgewarmde pastagerechten zo ontzettend vies 🤢, vanochtend las ik er een artikel over, nu ga ik dat zeker weten nooit meer eten 💡👇🏻


    ‘Waarom je gisteren pasta niet mag eten’ 👇🏻

    >>LINK<<
  2. indigo
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van indigo
    Ik zie niet hoe magnetronstraling vrije radicalen maakt. Microgolven bevatten minder energie dan zichtbaar licht, en zijn niet in staat om chemische verbindingen te breken. Wat het wel doet is watermoleculen laten trillen waardoor de temperatuur van je (waterhoudende) maaltijd stijgt. En alle microben gaan dood want hun water verdampt en daardoor ontploffen ze.

    Ik meal prep al jaren en eet daar dan 3, 4 dagen van. Ook pasta. Nooit buikpijn. Niet een halve dag op het aanrecht laten staan, maar dat doet hopelijk niemand. Bacteriën verdubbelen bij kamertemperatuur ongeveer elk half uur. En gifstoffen van bacteriën maak je niet onschadelijk, dus dan helpt de magnetron niet.

    Invriezen van pasta maakt papperig, omdat water dat bevriest uitzet en de pasta stukvriest. Als je dat vervolgens opwarmt heeft het een nare structuur, papperig dus (maar krijg je niks van)
  3. Yaris
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Yaris
    Ik vind opgewarmde pasta, uit koelkast en vriezer, zo smerig.

    Heeft bij mij overigens niets met magnetron te maken, want warm het op in pan.
  4. maartje
    Nietvanweegen

    Toon alleen de berichten van maartje

    quote:
    Dit schreef Yaris
    Ik vind opgewarmde pasta, uit koelkast en vriezer, zo smerig.

    Heeft bij mij overigens niets met magnetron te maken, want warm het op in pan.


    Er zit dan een raar bijsmaakje aan, maakt niet uit hoe je het warm maakt. 🤢
  5. Marianne-b
    ‐creatief-

    Toon alleen de berichten van Marianne-b
    Ik eet ook zo nu en dan opgewarmde pasta uit magnetron, geen last van.
  6. Sonja14
    Gewoon of toch niet?

    Toon alleen de berichten van Sonja14
    Ik vries de pasta en de saus tegenwoordig apart in. De pasta blijft dan goed. De saus is wisselend dan..
  7. Giraffe
    Vertel 💬

    Toon alleen de berichten van Giraffe
    Ik vind opgebakken macaroni juist lekker
  8. maartje
    Nietvanweegen

    Toon alleen de berichten van maartje

    quote:
    Dit schreef Giraffe
    Ik vind opgebakken macaroni juist lekker


    Ik krijg al de rillingen als ik eraan denk 🤢, ik ben een hele erge zeikerd met eten🫣
  9. Dianaa
    Blond en Rond

    Toon alleen de berichten van Dianaa
    Dacht dat het juist gezonder was omdat de glykemische waarde lager wordt
  10. Bosbes
    Wil niet meer bang zijn

    Toon alleen de berichten van Bosbes
    En lasagne dan? Ook lekker hoor, weer opgewarmd ...
  11. maartje
    Nietvanweegen

    Toon alleen de berichten van maartje

    quote:
    Dit schreef Bosbes
    En lasagne dan? Ook lekker hoor, weer opgewarmd ...



    Vind ik opgewarmd ook niet lekker 🤢
Terug naar de lijst