Iemand hier verstand van contracten voor huurders?

Iemand hier verstand van contracten voor huurders? 

Onderwerp van Anne1967

BEHEERD DOOR:
bart
Terug naar de lijst
  1. Yina
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Yina
    Bij een deel van de corporaties werkt het zo dat wanneer je de sleutel voor de 15e ontvangt je voor de hele maand betaald. Na de 15e betaal je voor een halve maand. Dit zou dan aannemelijkerwijze wel vermeld moeten staan in de voorwaarden. Teken je de voorwaarden ga je akkoord. Voor een sleutel die je ontvangt op de 14e zou dus een hele maand verschuldigd kunnen zijn, mits anders vermeld.

    Helaas zie je dit ook bij verzekeringsmaatschappijen waar je aanmelding b.v. midden in het kwartaal valt en je toch het hele kwartaal moet betalen.

    Wat de overeenkomst betreft tussen de verhuurorganisatie en de school, denk ik zelf dat het volgende aan de hand is. De school garandeerd huurders en reserveert mogelijk de kamers bij de verhuurder. Hierdoor kan de verhuurder geen huurders plaatsen die geen gebruik maken van de universiteit en garandeerd dat iedere student van de UV een kamer heeft. De verhuurder en de UV zijn aparte organisaties maar door samen te werken moeten ze elkaar beschermen en elkaar indekken. Dit kan dus zijn door de ouders/verzorgers garant te laten staan voor de huur. Aleen stel dat die huur er niet komt, dan wordt de kamer mogelijk nog maanden onterecht bezet. Door b.v. als school dan geen cijfers meer te geven en/of een leerling buiten te sluiten van de lessen kan op die manier de achterstallige huur worden afgewongen en/of de kamer worden vrijgegeven omdat de student niet verder kan met zijn/haar studie.

    Normalerwijze ben je als huurder beschermd, zelfs iemand die geen huur meer betaald kan niet zomaar uit een kamer/woning gezet worden. Daar moeten gerechtelijke stappen voor worden ondernomen. Omdat het hier om een campus gaat waar doorstroming van belang is, is het juist zaak dat er al van tevoren goede regels zijn opgesteld. Of het dus allemaal mag en kan hangt denk ik af van de juridische overeenkomst die gesloten is tussen school en corporatie/verhuurder en of deze overeenkomst rechtsgeldig is.
  2. Yina
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Yina
    quote:
    Dit schreef Edith64
    Zo ver ik de wet ken, kun je alles tekenen wat nog niet wil zeggen dat het rechtsgeldig is!


    In de meeste gevallen kun je binnen 8 dagen het contract weer ontbinden afhankelijk van wat er in het contract staat.
  3. zoal;s ik begrepen heb is de ingang van de huur bij een woning co?peratie de dag waarop het huurcontact wordt getekend dat kan iedere dag van de maand zijn
    zo ook kan de opzegging iedere dag van de maand zijn. dwz de 18 e getekend dan gaat het de 18 in of de 11 e van de maand
    opzeggen is de 18 e van de maand opzeggen is de 18 e van de volgende maand er uit.

    Als er een probleem is met een kamer wat ongetwijfeld behoorlijke huur is , is het dan misschien een idee om een heel huis te gaan huren voor jhe dochter en mede studenten mee laten huren zodat je uitkomt met de huur en men alles in eigen beheer heeft ( eigen is de ouders die garant staan)
  4. Anne1967
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Anne1967

    quote:
    Dit schreef bengeltje164
    zoal;s ik begrepen heb is de ingang van de huur bij een woning co?peratie de dag waarop het huurcontact wordt getekend dat kan iedere dag van de maand zijn
    zo ook kan de opzegging iedere dag van de maand zijn. dwz de 18 e getekend dan gaat het de 18 in of de 11 e van de maand
    opzeggen is de 18 e van de maand opzeggen is de 18 e van de volgende maand er uit.

    Als er een probleem is met een kamer wat ongetwijfeld behoorlijke huur is , is het dan misschien een idee om een heel huis te gaan huren voor jhe dochter en mede studenten mee laten huren zodat je uitkomt met de huur en men alles in eigen beheer heeft ( eigen is de ouders die garant staan)

    Dag mag niet. Omdat ze UC doet, moet ze op campus wonen en verplicht een campuskamer huren. Huur is overigens iets meer dan ? 300, voor 12m2, gezamenlijke douche en toiletten (die eens per week schoongemaakt worden!), wasmachines, gezamenlijke keuken (zelf bijhouden - dat is lachen), internet, tv, afvalstoffenheffing, gwl. Valt nog best mee. Na een jaar kan ze, als ze wil, switchen naar een zelfstandige woonunit (eigen minikeuken, douche en toilet en grotere kamer), waarop dan huurtoeslag van toepassing is (maar die krijgt ze nu toch nog niet, want onder de 18).

    En het is een tijdelijk huurcontract (nl voor 3 jaar: de duur van de studie), gekoppeld aan diezelfde studie, zo begreep ik inmiddels. Vandaar ook de koppeling met cijfers enzo. Daar zit dus een tussentijdse opzegtermijn in, die naar believen van de verhuurder wordt ingevuld, nl. per einde van een semester.
  5. sanny
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van sanny
    quote:
    Dit schreef Anne1967
    Dochterlief gaat op kamers wonen in Middelburg. Vanuit de universiteit is een kamer in een studentencomplex gegarandeerd. Dis is uitbesteed aan de plaatselijke woningbouwvereniging. We hebben vorige week contract, factuur en overdrachtsafspraak sleutel gekregen en zijn not amused.
    1. De factuur klopt fiscaal niet. Daar heeft ex een prachtige mail over gestuurd, ondertekend met zijn handtekening vanuit zijn eigen accountantskantoor Smile. Benieuwd hoe daar op gereageerd wordt.
    2. De sleuteloverdracht vindt op 14/8 plaats, terwijl kindlief verplicht huurt vanaf 1/8. Lijkt me niet correct (principieel niet, een ook praktisch slaat het nergens op: de 17e begint ze met de introductieweek). In het contract staat zelfs dat, als de overdracht later plaatsvindt, er toch vanaf 1/8 huur verschuldigd is. Tikkie vreemd...
    3. Er moet een 'guarantor'agreement (de hele boel is in het engels, omdat het een internationale opleiding is) getekend worden, waarbij je als ouder garant staat voor de tijdige betaling van de huur en goed huurderschap. Geen probleem, bij een 17-jarig, maar dat mag toch helemaal niet geeist worden wanneer mensen 18 en dus meerderjarig zijn?


    En zo staan er nog wat typisch, volgens mij juridisch niet-houdbare dingen in dat contract. Wat natuurlijk een standaardcontract is, dat al jaaaaren zo wordt gedaan, vermoeden we. Maar wij zijn zeikerds, en willen dat het klopt.

    Vandaar de vraag: is er iemand die vanuit een huurdersbeschermings-of juridische blik mee wil kijken?

    BTW: dochter is net 17, dus papa en mama nemen dit heft even in handen.


    Hier iets wat er een beetje op lijkt. Dochterlief heeft gisteravond een kamer geaccepteerd van de ssh (verhuurder van studentenwoningen unUtrecht en omgeving). Vandaag (eind van de middag) heeft ze een mail gehad met daarin de mededeling dat het contract per vandaag in gaat en dat ze het krijgen van de sleutel met de eenheid moet regelen (de sleutel ligt al in de flat). Ze moet dus ook vanaf vandaag betalen, ondanks dat er op de site gesproken werd over 1 augustus. Mag en kan dat zomaar? Het scheelt 80 euro, niet zo'n groot bedrag maar voor haar op dit moment wel veel.
Terug naar de lijst