quote:
Dit schreef Ria4g9
Wat zijn/is pierogies??
Gaat goed met borsjt. Een soort dumplings, gevuld met zuurkool of uien oid.
Russisch/Oekra?ens/Poolse keuken.
-
30 aug '14 - 22:43:39
-
quote:
Dit schreef indigo
Gaat goed met borsjt. Een soort dumplings, gevuld met zuurkool of uien oid.
Russisch/Oekra?ens/Poolse keuken.
oww volgens mij heb ik dat met mijn Russische kookworkshop gehad/gemaakt thuis,,
Begint me wat te dagen,,,en ja dat was eruugg lekker,,,30 aug '14 - 22:45:17 -
quote:
Dit schreef indigo
Gaat goed met borsjt. Een soort dumplings, gevuld met zuurkool of uien oid.
Russisch/Oekra?ens/Poolse keuken.
Nooooit geweten...thanks!30 aug '14 - 22:53:00 -
quote:
Dit schreef Vossie181265
Kroten.... Ech,,, is dat klazienaveens?? ;-)
Nope, daar waar ik vandaan kom zeggen ze krotten of reuben.
Kroten, heel normaal al heb ik geen lekker recept voor je.31 aug '14 - 00:02:41 -
Ik heb nu trek in kroten. Gewoon koud, met een mosterddressing en veldsla.
31 aug '14 - 01:52:35 -
quote:
Dit schreef Yina
Nope, daar waar ik vandaan kom zeggen ze krotten of reuben.
Kroten, heel normaal al heb ik geen lekker recept voor je.
Hier hebben we het ook altijd over krootjes
Lekker hoor, met een gefruit uitje31 aug '14 - 08:51:18 -
Hier zeggen we ook kroten.
31 aug '14 - 14:19:54 -
kroot stamt af van 'carot', wortel.
Volgens mij gebruikt het Vlaams zelfs k(a)roten om peentjes te bedoelen, bij ons is het een duiding voor rode biet geworden.
Het woord 'biet' is eigenlijk juist veel vreemder. Komt van de Latijnse soortnaam 'beta vulgaris', waar beta staat voor het plantengeslacht met vlezige wortel. Ook een suikerbiet is een biet.31 aug '14 - 14:56:05 -
bietjes. Samen met haring,zure room en rauwe ui. Als salade.
31 aug '14 - 21:35:25