Gekookte aardappelen invriezen
Onderwerp van scar
BEHEERD DOOR:

Terug naar de lijst
-
kan dat? Ik heb er (expres) teveel gekookt en wil ze zondag of maandag bakken. De eerste lading heb ik dinsdag al gekookt en die kan ik dus niet tot zondag of maandag bewaren.
Als ik ze invries, kan ik ze dan toch gewoon bakken?
-
Kan je gekookte aardappelen invriezen?
Je kan gekookte aardappels invriezen, maar het wordt niet aangeraden aangezien ze bij het opnieuw verwarmen waterig worden. Een aardappel bestaat voor 80 procent uit water; en wanneer een aardappel ingevroren wordt, zal dit water zich afscheiden van de zetmeelkorrels en andere voedingsstoffen. Na het ontdooien zal de aardappel daarom zijn structuur en smaak verliezen.
>>LINK<<
-
okay, portie 1 gaat de prullenbak in. Portie 2 dan ook maar meteen.
Zonde van dat extra schillen zeg.
-
Bewaren van gekookte aardappelen
? Bewaartijd in koelkast: 2 dagen
? Bewaartijd in diepvries: 3 maanden
>>LINK<<
-
quote:
Dit schreef scar
okay, portie 1 gaat de prullenbak in. Portie 2 dan ook maar meteen.
Zonde van dat extra schillen zeg.
Ik zou 't proberen, weggooien kan altijd nog.
-
quote:
Dit schreef scar
kan dat? Ik heb er (expres) teveel gekookt en wil ze zondag of maandag bakken. De eerste lading heb ik dinsdag al gekookt en die kan ik dus niet tot zondag of maandag bewaren.
Als ik ze invries, kan ik ze dan toch gewoon bakken?
Kun je ze niet beter gebakken invriezen?
-
quote:
Dit schreef maartje
Ik zou 't proberen, weggooien kan altijd nog.
Zou ik ook doen, en als het niet meer geschikt is om te bakken zou je er misschien nog aardappelpuree van kunnen maken.
-
Te laat. Volgende keer dus beter plannen.
-
quote:
Dit schreef scar
Te laat. Volgende keer dus beter plannen.
Volgende keer in de schil laten
Aardappelen hoeven niet per se geschild te worden, zeker om te bakken en voor oven bereidingen is schillen niet nodig. Gebruik eventueel een schubhandschoen om de schil van de aardappelen schoon te maken. Of kook de aardappelen in de schil, laat ze dan even ?schrikken? in ijskoud water als ze gekookt zijn. De schil gaat er dan gemakkelijker af en de aardappel blijft warm.
-
quote:
Dit schreef scar
Te laat. Volgende keer dus beter plannen.
Jammer eventueel had je er aardappelpuree van kunnen maken.
Dat kan je wel makkelijk invriezen namelijk maar moet je wel lekker vinden natuurlijk. (makkelijk als je bijv stamppot wil maken)
Terug naar de lijst