Hartige taart met chorizo en zo 

Onderwerp van Tuwa

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Tuwa
    Ik ben flexabel.

    Toon alleen de berichten van Tuwa
    Hartige taart met chorizo voor 2 personen

    100-150 gram chorizo
    1 grote ui
    3 teentjes knoflook
    1 paprika
    1 geklutst ei
    250 gram aardappel in blokjes
    100 ml crème fraiche
    1 tl bouillonpoeder
    50 gram Danablue
    5 velletjes bladerdeeg
    Ook handig: springvorm 18cm


    Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aardappels in kleine blokjes en kook ze bijna gaar. Bak de chorizo in een klein beetje olie. Voeg gesnipperde ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.
    Doe het mengsel dan in een vergiet om uit te lekken. Meng van het vuur af de Danablu er door zodat die smelt.
    Voeg daarna de paprika, bouillonpoeder en de crème fraîche toe en meng het door elkaar. Schep op het eind pas de aardappel er door.
    Bekleed een ingevette taartvorm met bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem van het bladerdeeg. Schep het chorizomengsel in de taartvorm. Overgiet met het geklopte ei. Zet de taartvorm ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven

    (Opwarmen: ca. 20 minuten op 175 graden)



    Door de Danablu en de chorizo heeft het gerecht een uitgesproken smaak. Gewone geraspte kaas (kan er ook overheen) i.p.v. Danablu maakt het iets zachter.
    Ook kun je het bouillonpoeder weglaten. Eventueel kun je ook 100 gram gesneden champignons toevoegen tijdens het bakken van het chorizomengsel.
    Plaatje
  2. Zooitje
    Mooi geweest

    Toon alleen de berichten van Zooitje
    Die ga ik morgen makenSmile
  3. MarjanvanE
    Proost!

    Toon alleen de berichten van MarjanvanE
    Lijkt me lekker! Smile
  4. Tuwa
    Ik ben flexabel.

    Toon alleen de berichten van Tuwa

    Je moet zelf een beetje uitvogelen welke smaak je het beste bevalt, je kunt aardig improviseren met de ingrediënten.
    Maar pas op, hij is zo wel redelijk 'machtig'.
    Maar ook superheerlijk.
  5. Inge65
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Inge65
    Lekker Tu!
  6. Caroline
    Zut Alors!

    Toon alleen de berichten van Caroline
    Die ga ik maken in het weekend. Met een frisse salade erbij. Nu al trek.
Terug naar de lijst