Blogs op OuderAlleen 

Onderwerp van bart

Terug naar de lijst
 1. bart
  De OA webmaster

  Toon alleen de berichten van bart
  Nieuw op OA: Blogs

  Een Blog, wat is dat?

  Deze definitie geeft Wikipedia:

  Een blog of weblog is een persoonlijk dagboek op een website dat regelmatig, soms meermalen per dag, wordt bijgehouden. Meestal gaat het om teksten die in chronologische volgorde verschijnen. De auteur, ook blogger genoemd, biedt een logboek van informatie aan aan zijn publiek, de bezoekers van zijn blog. Dat kan gaan om tekst, foto's, video's (vlog) of audio (podcast). Blogs bieden hun lezers vaak de mogelijkheid om (al dan niet anoniem) reacties onder de berichten te plaatsen of om elkaars blogs te volgen.

  Het is het persoonlijke of gespecialiseerde karakter dat blogs interessant maakt voor bezoekers. Voor de blogger aan de andere kant, geeft een blog een platform voor het uiten van een mening of een passie waarover men beschikt.


  Wat heb je op OA aan een Blog?
  Het voordeel van een Blog is, dat de reacties apart staan. Het is geen discussie, maar een monoloog.

  Het voordeel daarvan is weer, dat je makkelijk bij het onderwerp kunt blijven. Dat onderwerp verdrinkt niet in de vele reacties en wordt ook niet een kant opgestuurd die niet je bedoeling was.

  Waarvoor is het geschikt?
  - Om een (soort van een) dagboek bij te houden.
  - Om te vertellen over een onderwerp waar je veel vanaf weet
  - Om een verhaal te schrijven.

  Reacties

  Reacties op de berichten in je Blog komen als kleine regels onder het betreffende bericht te staan. Ze worden dus niet achteraan toegevoegd.

  Je kunt de mogelijkheid om te reageren ook uitzetten.

  Openbaar

  Je hebt de keuze om je Blog openbaar te maken. Zodat ook niet-abonnees van OuderAlleen mee kunnen lezen. Dat betekent, dat de hele wereld in principe mee kan lezen. je berichten kunnen dan via (bijvoorbeeld) Google door iedereen gevonden worden.

  Als je een openbaar Blog maakt, zul je extra aandacht aan privacy moeten schenken.

  Je kunt een openbaar Blog later weer besloten maken, maar als iets eenmaal door Google geïndexeerd is, dan is het daarna niet zomaar weg.

  Een besloten Blog kun je alleen nog openbaar maken als er niemand gereageerd heeft. Daarna kun je dat - om privacy-redenen - niet meer wijzigen.

  Plaatje

  Je kunt bij je Blog een plaatje laden dat als logo voor je Blog gaat fungeren. Het komt bij het Blog zelf te staan, maar ook in de lijsten.

  Reclame

  Zoals overal op OuderAlleen is het ook in de blogs niet toegestaan om reclame te maken.

Terug naar de lijst