quote:Dit schreef Geanna Maar, gebruiken jullie de airfryer vaker dan de magnetron?
Ik heb een combi-oven en gebruik de magnetronfunctie voor iets opwarmen of ontdooien. Niet vaak overigens.
Airfryer (een kleintje) gebruik ik vooral voor afbakbroodjes, snacks en patat. Pizza's passen er niet in. Als deze het begeeft, komt er een iets grotere met meer accessoires waar ook 1-persoons ovenschaaltje in past
Magnetron gebruik ik alleen om iets op te warmen, niet om iets te bereiden
Ik ook, en voor ontdooien.
Airfryer voor patat, aardappelvariaties, kroket, quiche en bitterballen, veel sneller en simpeler dan in de oven voor deze kleine dingen.
Vandaag net een nieuwe gekocht, we hadden een Tefal, nu de kleine Philips 9252 (4l) . Op basis van Consumentenbond test, en met 20 euro korting via die Consumentenbond deal.
Zou beter moeten zijn voor ovenfrites, broodjes en quiches, en goed in kroketten. Ik ben benieuwd.
Ik heb geen Airfryer, en geen Magnetron.
Ben altijd al een beetje Anti-Keukenapparaat geweest. Nooit gehad ook.
Heb wel een oven, en een gas-op glas kookplaat.
Ook natuurlijk een set grote-en kleine kookpannen.
2 mooie Le Creuset koekenpannen. Wil nog op pad voor een kleine koekenpan bij Blokker, voor mijn gebakken eitjes. De serie
waar ik er nu 1 van heb, blijft heel mooi. De bodem ook goed, en ook niet onbelangrijk heel 👍 goed te reinigen.
En niet te vergeten mijn staafmixer is in mijn keuken, ook onmisbaar. Pureren bij het maken van soep, en makkelijk te onderhouden.
Vraagje aan de keukenprinsen en kook-tovenaressen op dit eiland van zzp-ouders:
Ik zit er over te denken om een airfryer te kopen en dan kom ik een heel mooi plaatje tegen en denk bij mezelf: "Bullshit, dat kan toch niet?"
Ongekookte rijst met groentestukjes klaarmaken in een airfryer, op een manier dat de rijst gaar is en de groente niet "plat", zoals in deze afbeelding, dat is toch gewoon letterlijk gebakken lucht?
quote:Dit schreef Statler Vraagje aan de keukenprinsen en kook-tovenaressen op dit eiland van zzp-ouders:
Ik zit er over te denken om een airfryer te kopen en dan kom ik een heel mooi plaatje tegen en denk bij mezelf: "Bullshit, dat kan toch niet?"
Ongekookte rijst met groentestukjes klaarmaken in een airfryer, op een manier dat de rijst gaar is en de groente niet "plat", zoals in deze afbeelding, dat is toch gewoon letterlijk gebakken lucht?
Grote onzin inderdaad!
Tenzij de nasi een dag eerder was klaargemaakt en je hem nu puur opwarmt middels de airfryer…
Waar ik ze zie staan; groot ruimte opslurpend, liggen er veel resten op de bodem aangekoekt te zijn.
Daarvoor las ik nog dit:
Citroen lost het hardnekkige vet op
De losse onderdelen van de airfryer in de vaatwasser zetten na gebruik kan, maar is soms niet afdoende. Je kunt de mand tien minuten weken in warm water met wat afwasmiddel. Hardnekkig vet kun je weghalen met een speciale airfryerreiniger, maar ook met citroen of citroensap. Dit alternatief is milieuvriendelijker. Leg aluminiumfolie in de airfryer en giet er een dun laagje water op. Snijd vervolgens een citroen in stukken of gebruik citroensap en leg of schenk dit bovenop de aluminiumfolie. Zet de airfryer 8 tot 10 minuten aan op 180 graden. De citroen (of limoen, dat kan ook) lost het hardnekkige vet op. En bijkomend voordeel: het neutraliseert ook direct vieze luchtjes.