ik ben ook een groot fan van de thaise keuken, met 2 Thaise kinderen kan dat ook haast niet anders, nergens zo lekker gegeten als in Thailand, ik heb een aantal kookboeken, maar de tijd ontbreekt vaak want het is veel snijwerk
als ik in de gelegenheid ben schuif ik graag aan bij dit smakelijke uitje
ik heb nog wel een aantal lekkere recepten, voor nu:
spring salade met omeletreepjes
voor 4 personen:
2 wortels in dunne lange reepjes
4 tomaten in partjes
2 witte uien in dunne reepjes
1 groene paprika in dunne reepjes
1/4 witte kool dun geschaafd of paksoi in dunne reepjes
6 grote slabladeren of paksoi bladeren
3 eieren
zout, peper
2 el fijngesneden koriander
2 el olie
groenten mengen, eieren loskloppen met 1 el water, zout, peper en koriander erdoor roeren.
Van eimengsel in olie een hele dunne omelet bakken.
Omelet laten afkoelen en in dunne reepjes snijden.
Salade garneren met de omeletreepjes en dan een pindadressing erover schenken (mmm)
Voor de pindadressing:
75 gr fijngehakte geroosterde pinda's
2-3 in dunne ringen gesneden rode pepers
2 el vissaus (Nam Pla)
2 geperste teentjes knoflook
2 theelepels bruine suiker
sap van 1/2/1 limoen (of beetje azijn met suiker)
dressing verdunnen met 3 el. warm water
Dit is zoooo lekker maar kost wel wat snijwerk dus.
Snijd de kip in stukjes
Verhit de olie in de pan en fruit de curry pasta 2 minuten.
Voeg al roerende de kokosmelk toe.
Voeg kipfilee, limoen blaadjes,basilicum,palmsuiker en vissaus toe.
Laat stoven tot de kip gaar is ( 25 minuten)
Voeg daarna de bamboe toe en verwarm even mee.
Serveer de Curry met Jasmijn rijst.
Brengt mooie herinneringen naar boven he Ria
Die salade hebben we wat een keren op het menu gehad
Deze lijkt mij ook lekker, ga ik ook eens uitproberen, alhoewel ik persoonlijk wat moeite heb met de kokos in de vele gerechten. Blijven er nog veel gerechten over zonder kokos gelukkig.
Sabine, ik heb gisteren ook een Thaise salade met biefstuk gegeten in een restaurant, lekker pittig en zeer smaakvol. Ik ga die van jou nu zeker ook eens maken.