quote:
Dit schreef indigo
Erwtensoeppakket van Albert Heijn!
Ik las dit toevallig net voordat ik vandaag boodschappen ging doen. En al de hele ochtend (niet constant ) bezig met bedenken wat ik zou gaan eten vandaag.
Snert is klaar inmiddels. Paar bakjes voor de vriezer staan te koelen.
De smaak is ok?, maar het is wel een beetje dun. Vorig jaar had ik het ook gemaakt met zo'n pakket maar kan me niet herinneren dat het toen ook zo dun was.
-
26 okt '13 - 16:58:36
-
quote:
Dit schreef indigo
Als je het iets langer doorkookt komt de pectine uit de celwanden van de erwten vrij en wordt het dikker. Komt wel goed als je het weer opwarmt (vriezen maakt de celwanden ook stuk)
Oh grappig. Wat ik namelijk nog wel wist van vorig jaar was dat de porties die ik toen ingevroren had wel een dikkere erwtensoep gaven.26 okt '13 - 17:05:55 -
quote:
Dit schreef indigo
Als je het iets langer doorkookt komt de pectine uit de celwanden van de erwten vrij en wordt het dikker. Komt wel goed als je het weer opwarmt (vriezen maakt de celwanden ook stuk)
Niet dus. Vandaag een portie uit de vriezer opgewarmd en het is nog steeds even dun. Geen probleem verder want zo heel dik vind ik niet echt fijn, maar het haalt jouw uitleg wel onderuit.7 nov '13 - 19:02:32 -
quote:
Dit schreef frida_m
Tjsa, als er echt veel te veel water in zit, dan lukt het die pectine ook niet om het dikker te maken he: het is een combi van genoeg pectine en niet te veel water (de verhouding moet goed zijn). Dus de theorie van Indigo is bij deze nog steeds van kracht
Ik heb slechts de aanwijzingen van het recept op de verpakking van AH gevolgd. Normaals, helemaal niet erg verder, meer een beetje verbaasd.
Misschien moet ik een volgende keer toch een andere bril opzetten dan.7 nov '13 - 19:43:34 -
quote:
Dit schreef frida_m
Misschien. Maar de ene spliterwt is ook de andere niet
Meen je dat nou?
Ik ging echt twijfelen, misschien toch niet goed het water afgemeten, maar ben er toch vrij zeker van dat ik het wel goed afgemeten had.7 nov '13 - 20:55:58 -
quote:
Dit schreef indigo
Zijn de erwten nog een soort van intact?
Nee.8 nov '13 - 08:13:02 -
quote:
Dit schreef Arno
Moet ie al dik zijn na het koken van de erwten, of komt dat later als de rest ook meekookt?
Hoe lang kookt het al?5 feb '16 - 22:13:42
FILTER: alleen de 7 berichten van Boep x