Erwtensoep

Erwtensoep 

Onderwerp van momaba

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. SFR
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van SFR
    De schuimlaag ontstaat door de erwten die gaan wellen..door het kokende water.
    Roer wel ff goed door aan het begin, als het bijna kookt.. Anders koeken de erwten al snel aan op de bodem..

    Probeer wel goed de verhoudingen in de gaten te houden.. Ik had hem laatst met iets te veel water en te weinig erwten.. was ie niet zo lekker dik.. Allesbinder en zelfs zetmeel (aardappelpuree zakje) erin gedaan.. werd niet veel dikker. Smile

    Met een hamschijf is het ook lekker.

    Doe er zelf ook een scheut ketjap (asin) door.

    Geniet ervan.
  2. SFR
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van SFR
    quote:
    Dit schreef Arno

    Volgens het recept zou het 40 minuten moeten, inmiddels al 55 minuten.
    Nu net de rest van de groenten en het vlees er in gedaan.
    Ruikt nu al heerlijk.


    Uh? raar receptvolgorde. Vlees kan er tegelijk bij als de erwten koken. Na een uurtje of wat kan je de botten er dan uithalen en dan groente erbij en nog een half uurtje pruttelen.
    Op zich moet ie dan wel op dikte zijn, als de verhoudingen kloppen.

    Dag van te voren maken komt de smaak ten goede.
    Naar mijn idee wordt ie er niet dikker van.. althans, dat hoopte ik dus de vorige keer toen ie wat dun was.. maar het bleef dus dun omdat er teveel water in verhouding was gebruikt.
  3. SFR
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van SFR
    Mooi dat het je gesmaakt heeft,
  4. SFR
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van SFR
    quote:
    Dit schreef Fons69
    Groentekraam op parkeerplaats in ermelo heeft iedere zaterdag heerlijk zelfgemaakte erwtensoep.

    Dus als je in de buurt bent...


    Ook nu het lente wordt?
Terug naar de lijst