Rundergehakt op het randje?

Rundergehakt op het randje? 

Onderwerp van searching62

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. searching62
    Verbonden door te delen

    Toon alleen de berichten van searching62
    Ik ben net boodschappen wezen doen ..wist dat ik nog rundergehakt in de koelkast had liggen in afgesloten verpakking.

    Toen ik op de verpakking keek zag ik dat de datum 1 dag over de uiterste gebruiksdatum was. Het gehakt is enigzins verkleurd en ruikt niet erg fris ..maar dat zou altijd wel eens zo kunnen zijn. Daarnaast is mijn bak en braad op, en moet ik het gehakt nu met magarine gaan bakken.

    Twee vraagjes:

    Kun je gehakt in magarine braden?
    Nog belangrijker, is het vertrouwd dit gehakt nog te eten?

  2. searching62
    Verbonden door te delen

    Toon alleen de berichten van searching62

    quote:
    Dit schreef Sunrise
    Je kunt gehakt in margarine bakken, maar ik zou het gehakt wat over datum is niet meer eten.


    Als het gehakt enigzins verkleurd is, wil dat dan ook zeggen dat het bedorven is? En ruikt ongekruid gehakt gewoon niet lekker (zal er zelf de volgende keer ook eens op letten)?
  3. searching62
    Verbonden door te delen

    Toon alleen de berichten van searching62

    En stel dat ik het gehakt in sliertjes bak ..dus door en door bak ..kun je er dan toch nog ziek van worden?
  4. searching62
    Verbonden door te delen

    Toon alleen de berichten van searching62

    Bij wijze van experiment zal ik het eens zonder boter bakken gewoon in sliertjes in een pan met een anti aanbaklaag ..het andere eten is al klaar dus ga nu afgieten ..
    als het gaar is dan zet ik mijn neus er nog een keer op en beslis ik ..daarbij zal ik jullie adviezen meewegen..bedankt!
  5. searching62
    Verbonden door te delen

    Toon alleen de berichten van searching62

    Onderin de verpakking zit een papiertje dat was een beetje doorgelopen naar het gehakt ..daarnaast was het voor het grootste gedeelte verkleurd..binnenin was de kleur lichter..of de geur afwijkend is kan ik niet zo goed beoordelen, wel het gevoel dat het wat sterker rook als normaal. Op een forum las ik dat je met half om half meer uit moet kijken als met rundergehakt.
  6. searching62
    Verbonden door te delen

    Toon alleen de berichten van searching62

    Normaal bak ik altijd met bak en braad behalve als ik spekjes voor de stampot bak, daar zit al genoeg vet in....
    Maar zoals Dee al aangeeft blijkt er in rundergehakt ook genoeg vet te zitten om het bak en braad achterwege te laten.

    Resultaat na kruiden is dat het gehakt naar het braden weer ??n kleurtje heeft en minder onaangenaam ruikt.
  7. searching62
    Verbonden door te delen

    Toon alleen de berichten van searching62

    Ja, en nu ben ik op zoek naar een proefdier...Smile Smile
  8. searching62
    Verbonden door te delen

    Toon alleen de berichten van searching62

    Toen ik mijn laatste bijdrage hier had geleverd en weer de woonkamer in liep, rook ik echt een andere geur als dat ik gewend ben als ik gehakt braad. Ik heb dan ook besloten het gehakt het gehakt te laten, en het in de kliko te gooien ...bloemkoolsausje gemaakt en zo de bloemkool met aardappels naar binnen gewerkt ...risico leek mij zeker ook in combi met jullie adviezen te groot om te nemen. Verbaas mij wel dat ze er op andere forums via google niet erg duidelijk over zijn.

    Bedankt voor jullie tips en medeleven ..
  9. searching62
    Verbonden door te delen

    Toon alleen de berichten van searching62

    quote:
    Dit schreef Edith64

    Heb je het trouwens nog gegeten?


    quote:
    Dit schreef searching62
    ...risico leek mij zeker ook in combi met jullie adviezen te groot om te nemen.


    Bedankt voor je aanvullig Edith ..jij komt natuurlijk uit het supermarktwezen ..
Terug naar de lijst