Ingredi?nten (4 personen):
8 roti-pannenkoeken
8 kipmedaillons
zout
4 teentjes knoflook
1 ui
1 rode peper
4 el. kerrie masala (toko)
7 el. olie
450 gr. aardappels, geschild, in vieren
250 gr. kousenband of haricot verts
2 laurierblaadjes
Bereidingswijze:
Pureer in de keukenmachine de rode peper, knoflook, ui. Roer de masala en 5 el. olie erdoor. Bestrooi de kipmedaillons met zout en wrijf ze dan in met het masalamengsel. Laat een half uur marineren. Verhit 2 el. olie en bak de boutjes in 5 minuten bruin. Voeg 2 dl. water, de kousenband, de aardappelen en laurierblad toe. Laat 30 minuten stoven met het deksel op de pan, tot de aardappels en de kip goed gaar zijn. Als het vocht teveel inkookt, een beetje water toevoegen. Verwijder de laurierbladen en serveer met de rotipannenkoeken.
Ingredi?nten
? 600 gram spinazie (diepvries)
? 2 teentjes knoflook
? aardappelpuree
? 600 gram rundergehakt
? 1 gesnipperde ui
? 2 ons geraspte belegen kaas
? paneermeel
? zoete ketjap
? tomatenketchup
? peper en zout
Bereiden
Bereid de spinazie en breng op smaak met zout, peper en een teentje knoflook uit de pers.
Maak de aardappelpuree en breng op smaak met nootmuskaat en wat selderiezout.
Bak in bakboter het gehakt, de ui, een geperst teentje knoflook, peper, zout, een scheutje ketjap en wat tomatenketchup. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vul een ovenschotel met de spinazie, dan het gehakt en ten slotte de puree. Strooi de kaas en wat paneermeel erover en leg er nog een paar klontjes boter op. Zet in de oven tot de kaas goudbruin is
Het kan zijn dat in de ketchup en ketjap wat suiker zit, dat kan je vervangen door suikervrije varianten.
Je maakt eerst zelf de pesto:
1 flinke bos basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 2 flinke volle eetlepels pijnboompitjes
- olijfolie
- ong. 50 gram parmenzaanse kaas
Beetje citroen, zout en zwarte peper toevoegen als klaar.
?
Meng alle ingredi?nten, behalve de olijfolie door elkaar, bijvoorbeeld in de blender, en giet er steeds kleine beetjes olijfolie bij totdat de pesto de gewenste dikte heeft.
Schep in een potje die goed af is te sluiten en giet er nog wat olijfolie over zodat alles onder staat. Zo is de pesto minstens een maand goed houdbaar.
That's all!
Deze pesto is trouwens ook goed in te vriezen (bijvoorbeeld in de ijsblokjesvorm).
Dan bak je wat kipblokjes, je kookt sperziebonen. Als de kip gaar is doe je daar
- bakje creme fraiche in
- pesto (naar smaak, wij houden van goede smaak)
- sperziebonen
- peper en zout uiteraard
Dit is ??n van mijn favorieten Imke, heerlijk serveren met kip of vis.
Linguine al Limoncino (Limoncello)
Ingredi?nten
? 1/5 kopje Limoncino of Limoncello (merk maakt niet uit)
? 500 gram linguini of een andere pasta
? 50 gram boter
? 50 gram gemalen Parmeggiano (kaas)
? 200 ml koksroom of lichte room
? 1 eetlepel geraspte citroenschil
? het sap van 1 citroen
? 3 eetlepels verse kruiden, dit kan een mix zijn van peterselie, salie, rozemarijn, jonge uitjes basilicum of wat er voorhanden is
? geroosterde pijnboompitten
? zout en peper
Bereiding
Breng een grote pan water met zout aan de kook en voeg de pasta toe. Kook de pasta 'al dente' volgens de informatie op de verpakking.
Intussen smelt je de boter in een pan en laat deze daarna eventjes afkoelen. Voeg de geraspte citroenschil, de kruiden, de room en zout en peper naar smaak toe aan de gesmolten boter en roer tot het goed vermengd is. Zet de pan terug op het vuur en laat de saus enigszins inkoken. Haal de pan van het vuur en voeg al roerend langzaan het citroensap toe. Giet hierna de Limoncino di Nina in de saus die dan bijna kla ar is. Schep de saus voorzichtig door de pasta en strooi tenslotte wat kaas, vers gemalen peper en een restje achtergehouden verse kruiden en geroosterde pijnboompitten over de pasta als garnering. Het restant van de kaas apart op tafel zetten. Eventueel e en druppeltje Olio di Nina als ?finishing touch ?.
quote:Dit schreef Suzette En wat betreft je vraag, dat is nog niet zo heel simpel te beantwoorden. Een glas van 250ml Cola Light (0 gram koolhydraten, 0 gram suiker) is ongezonder dan een glas van 250ml versgeperste sinaasappelsap (21 gram koolhydraten, 0 gram suiker).
says who?
In cola light zitten geen calorieen. Daar is veel voor te zeggen.