Koekenpan

Koekenpan 

Onderwerp van kaatje

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. geert26
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van geert26
    quote:
    Dit schreef kaatje
    Wat is nou echt een fijne en goede koekenpan? Ik wil er nu eindelijk eens eentje die de beloften waarmaakt en niet na 5 maanden eigenlijk zn beste tijd al heeft gehad.


    Dag Kaatje,

    Een tijd geleden ben ik overgestapt op gietijzeren pannen voor (aan)braden van vlees, pastasauzen, eenpansmaaltijden, stoofschotels, etc. naast m'n gewone pannen voor aardappelen, groente en een gebakken eitje.

    Ik heb twee gietijzeren braadpannen: een grote (ge?mailleerde) Cousances braadpan, zo'n 35 jaar geleden gekocht bij de Blokker en een hele simpele, maar oerdegelijke braadpan van de Hema (ca. ?35,- perfect voor eigengemaakte pastasauzen).
    Wat koekepannen betreft heb ik al een aantal jaren een 28 cm La Creuset (ooit met fikse korting gekocht op een uitverkoop in Duitsland) en een 28 cm Carl Victor koekepan (toen voor ?50,- via internet gekocht).

    La Creuset is overal verkrijgbaar maar is flink prijzig. Carl Victor is veel goedkoper en vind je eenvoudig via google (een lekkere simpele ouwerwetse pan met houten steel). Ook Ronneby Bruk is een betaalbare gietijzeren pan.
    Zet deze pannen never never nooit in de vaatwasser. Aanbaksels laten weken in heet water, dan even met de hand in een sopje en direct het schuim afspoelen met heet water. Na afdrogen insmeren met zonnebloem- of maiskiemolie, dan blijven ze als nieuw (geen olijfolie, dat droogt op).

    Ik doe echt heel veel met deze pannen, het worden vrienden voor het leven. Ze hebben ??n nadeel: ze zijn loeizwaar.

    Succes ermee.

    Groet van Geert.
Terug naar de lijst