slowcooker

slowcooker 

Onderwerp van tinkerbella

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Wie heeft er een slowcooker of een zgn crock pot?
    En wat zijn je ervaringen en/of welke tips heb je voor mij welke ik aan zou kunnen schaffen?

  2. Thnx voor jullie reacties en ook voor de tip over het draadje.
    Ik ga er deze week eens voor zitten en zoek 1 van 3,5 liter uit.

  3. Heb er ook 1 gescoord, een bestron en al provinciale kip, goulash, hachee en kippensoep in gemaakt...echt wel handig, alles er in doen, en weggaan en uren later zet je t op tafel.
    Heb er geen spijt van

  4. Kippen-tomaten-groentesoep uit de slowcooker

    3 kippenpoten
    2 liter warm water
    1 laurierblad
    4 kippenbouillontabletten
    2 preien gesneden
    1 rode paprika in stukjes
    klein stukje bloemkool in stukjes
    bosje tijm, ca 7 a 8 takjes ( ik heb ze met garen bijeen gebonden en in de soep gedaan, aan t einde kan je t eruit halen en weggooien).
    ------------------------------------------
    1 groot blikje tomatenpuree
    1 ui middelgroot
    5 eetlepels boter om in te bakken
    zout
    1 eetlepel bruine suiker
    2 a 3 eetlepels bloem

    -----------------------------------------
    Zet de kip en de groentes, kruiden etc. (bovenste gedeelte vd ingredienten) op met de 2 liter water.
    Laat ca 4 uur trekken op de laagste stand.
    Haal de kip eruit en ontvel en ontbot deze en maak er kleine stukjes van en doe terug in de soep.
    Deksel weer erop doen, steeds als je er iets uithaalt of erbij doet.

    Snij de ui in stukjes , doe boter in een koekenpan en bak de ui bruin, doe er dan de tomatenpuree bij en bak deze ook mee met een beetje zout.
    Niet aan laten branden...
    Dan de bloem erbij en goed omroeren, dan 1 soeplepel bouillon van de soep pakken die je aan t maken bent en bij het geheel doen en goed omroeren tot het glad is, dan nog een soeplepel bouillon erbij doen zodat het wat dunner wordt samen met 1 eetlepel bruine suiker en bij de soep gieten, alles omroeren en nog ca 1 a 2 uurtjes laten garen.

    Eet smakelijkSmile
    Plaatje

  5. Ik gebruik m nog geregeld bevalt goed alleen vind ik het wel vervelend dat ik eerst in een andere pan alles voor moet bakken. Daarom lijkt me een crock pot saute wel handiger omdat je die binnenschaal op het gas of kookplaat kan gebruiken dus dan bak je alles aan doet de schaal vervolgens in het omhulsel en thats it.
    Wie heeft er zo eentje en hoe bevalt dat?
    Ik vind ze nogal prijzig dus wil graag weten of het goed werkt.

  6. Nou er zal niets gebeuren maar vind het lekkerder om bijv vlees of uien eerst aan te bakken voor de smaak maar ook voor de kleur.
    En dan lijkt me zo'n slowcooker saute wel handiger.
Terug naar de lijst