Recepten slowcooker/crock pot

Recepten slowcooker/crock pot 

Onderwerp van Joy

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Joy
    We gaan het zien!

    Toon alleen de berichten van Joy
    Hallo allemaal,

    Omdat meerdere mensen hier een slow cooker/crock pot hebben of onlangs aangeschaft hebben,
    hier mijn recept voor een pot van ca. 3,5 l inhoud.

    - ca. 1 kg kippenbouten
    - 2 citroenen ( in dikke plakken gesneden)
    - 2/3 teentjes uitgeperste knoflook (of een flinke klodder knoflookpasta)
    - 2 middelgrote uien, gepeld en in grove ringen gesneden
    - zwarte peper
    - (zee)zout
    - 2/3 takjes verse rozemarijn
    - 2 middelgrote laurierblaadjes
    - water
    - bouillonblokje

    eventueel:
    - krieltjes (ca. 700 gram)
    - wortel (ca. 500 gram, grof gesneden)

    Bereidingswijze:
    Leg op de bodem van je pot wat schijfjes citroen en een deel van de uienringen, bestrooi met zwarte peper en zeezout en eventueel wat knoflook
    Smeer de kip in met knoflookpasta of voeg teentjes toe (of in) naar eigen smaak.
    Leg op de citroen & co de kip en leg daar nog wat citroen en ui op, bestrooi rijkelijk met zwarte peper en zeezout
    Vul met lauw water totdat ruim een kwart onder water staat, voeg een bouillonblokje toe voor extra smaak
    Zet de pot op laag als je heel de dag weg bent ... lees verder
    Zet de pot op hoog gedurende een uur of 4/5, en voeg dan de krieltjes en de wortel toe
    Na ca. 8 uur heb je een heerlijk gerecht waarmee je eindeloos kunt vari?ren.

    Bijvoorbeeld:
    Voeg spekblokjes toe voor een intensere smaak
    Vervang zwarte peper door paprika, cayennepeper, o.i.d. of voeg zelfs een Spaans pepertje toe
    Vervang (zee)zout door gerookt zout (Himalayazout o.i,d,) of een kruidenmengsel wat zout bevat
    Heb je het liever romig? Voeg ca. 20 minuutjes voor het opdienen MonChou of roomkaas toe aan de saus.

    Dit kan echt niet mislukken. Hoor graag jullie reacties.

    Hartelijke groet,
    Anti-keukenprinses Nicole :)
  2. Joy
    We gaan het zien!

    Toon alleen de berichten van Joy

    Slowcooker tip

    Heb je 's-morgens geen tijd om met ingredi?nten te stoeien, neem dan de avond tevoren de binnenpot uit je slowcooker en vul het met alle ingredi?nten, zet het deksel erop
    en plaats in de koelkast.

    's-Morgens doe je de binnenpot in de slowcooker en je zet hem aan.

    Klaaaaar :)
  3. Joy
    We gaan het zien!

    Toon alleen de berichten van Joy

    >>LINK<<

    Hier vind je allerlei lekkere recepten.

    Sanny, bedankt voor je nuttige tips!

    Eet smakelijk allemaal :)
  4. Joy
    We gaan het zien!

    Toon alleen de berichten van Joy

    Slowcooker/Crock pot tip:

    Vind je dat bleke vlees (bijvoorbeeld kip, konijn, etc.) er niet smakelijk uitzien na bereiding?
    Bak het dan van te voren even aan/bruin in de pan en doe het dan pas in de binnenpot.

    Zo blijft alle smaak behouden ?n ziet het er smakelijk(er) uit.

    Eet smakelijk allemaal!

    Groetjes,
    Nicole.
  5. Joy
    We gaan het zien!

    Toon alleen de berichten van Joy

    Dank je wel, tinkerballa! Klinkt heerlijk, ik ga het zeker proberen.

    Blijf vooral schrijven en delen.

    Groetjes,
    Nicole.
  6. Joy
    We gaan het zien!

    Toon alleen de berichten van Joy

    Sanny, helaas werd er niet beschreven hoeveel vlees, hoeveel de inhoud van het blikje kokosmelk was, en de inhoud van het pakje Rendangpasta (van toko Lien als ik het goed voor heb).

    Dat draagt dan niet bij tot een positief resultaat. Ik geloof niet dat je rendang aan moet braden ... het vlees moet zo mals zijn dat je het gewoon uit elkaar moet kunnen trekken.

    Pim, iets meer details please, en Sanny, wat jammer dat het deze keer niet zo goed gelukt is.

    Groetjes,
    Nicole.
  7. Joy
    We gaan het zien!

    Toon alleen de berichten van Joy

    quote:
    Dit schreef kaatje
    Het klinkt allemaal zo makkelijk, maar daar vergis ik me wel vaker in Smile Ik houd hoop dat ik toch nog soort van keukenprinses ga worden Smile


    Smile Jah, Princes Kaatje kan het ook, let maar op!
  8. Joy
    We gaan het zien!

    Toon alleen de berichten van Joy

    Recept voor gehaktbrood, al dan niet met krieltjes

    Ingredi?nten:
    1 kilo gekruid gehakt (mager of half om half)
    1 groene paprika, in kleine stukjes gesneden
    3 eetlepels ui, in kleine stukjes gesneden
    1 1/4 theelepel zout/gekruid zout
    2 fijngemaakte beschuiten
    1 groot ei, geklopt
    1 zakje vleesjus
    150 ml melk
    eventueel 6 tot 8 kleine geschilde aardappelen, gehalveerd of in vieren, of krieltjes

    Bereiding:

    Meng in een kom alle ingredi?nten behalve de aardappelen.

    Kneed in het model van een gehaktbrood en plaats in de crock pot.

    Leg de aardappelen of de krieltjes rond het gehaktbrood.

    Dek af en zet gedurende 8 a 10 uur op LAAG of 4 a 6 uur op HOOG.



    Enkele tips voor gehaktbrood:

    Voeg voor meer smaak en een sappiger gehaktbrood 200 ml tomatensap, witte of rode wijn, donker bier of bouillon toe.
    Restjes zijn ook heerlijk op brood.
    Strooi 10 tot 15 minuten v??r het opdienen geraspte kaas over het gehaktbrood.


    Smakelijk! :)
  9. Joy
    We gaan het zien!

    Toon alleen de berichten van Joy

    quote:
    Dit schreef joop1
    gisteren maar voorzichtig begonnen

    potje kantklare runderbouillon er ingemikt en op stand 2 (hoogste stand) gezet
    2 laurierblaadjes en 5 kruidnageltjes er bij

    kilo sukadelappen aangebraden (elke kant 5 minuten)
    jee wat komt er een hoop vocht vrij zeg
    is dat allemaal water wat ze er in spuiten ?
    volgende keer maar eens bij de keurslager halen

    vlees in de pan gedaan en 4 uur op de hoogste stand laten staan

    toen was het vlees heerlijk mals en smaakte goed
    maar ik ben geen fijnproever hoor
    dus misschien vindt een ander het niks Smile

    volgende keer wat uitgebreider
    ik begin graag kalmpjes aan
    het zal nog lang duren voor ik een keukenprins word Smile


    Klinkt goed hoor Joop, ik ga je recept zeker uitproberen. Bedankt voor het delen.
    Groetjes,
    Nicole.
  10. Joy
    We gaan het zien!

    Toon alleen de berichten van Joy

    Joop, super zeg! We gaan gewoon een rage ontketenen met die crock potten :)

    Wat leuk dat je eerste experiment ook bij je vrienden letterlijk en figuurlijk zo goed in de smaak gevallen is.

    Blijf proberen. Als je volgende experiment weer zo lekker is, dan overweeg ik toch om je Prins te maken hoor Smile

    Groetjes & fijn weekend,
    Nicole.
  11. Joy
    We gaan het zien!

    Toon alleen de berichten van Joy

    Wat pruttelt er vandaag?

    1 groot pak grof gesneden macaronigroenten
    3 teentjes knoflook
    1 flink beenhammetje
    zout/kruiden naar smaak
    kopje water - al dan niet met een bouillonblokje.

    Voorbereidingstijd: Een record van <3 minuten :)

    Smakelijk!
    Nicole.
  12. Joy
    We gaan het zien!

    Toon alleen de berichten van Joy

    Wat pruttelt er vandaag dan?

    500 gram verse sperzieboontjes
    3 teentjes gepelde knoflook
    pak uienringen
    +/- 800 gram varkensrollade (ik heb hem met mosterd ingesmeerd)
    pakje gezeefde tomaten
    Kruiden/zout/peper naar smaak (ik had nog verse koriander liggen)
    (walnoten - overschotje)

    Alles in de crock pot, ca. 6 uur op hoog of 8 uur op laag.

    Smakelijk :)
Terug naar de lijst