Sowieso nwe pannen kopen. Los van krom, is er iets met het metaal wat drama gaat geven zodra je dat op inductie wil doen (geleiding niet goed oid).
Ik kook nu 3 jaar op inductie en zou niet meer anders willen. Het werkt net als met gas, echt net zo. Uit is uit en aan is aan. Heel zacht, heel hard, alles kan. Mijn tip: kijk naar een inductie fornuis van Indesit. Mijne kostte indertijd 399 euro (rechtstreeks van de fabriek en inmiddels zijn ze niet meer zo goedkoop te vinden).
Ik wok ook gewoon (wok van Ikea) en heb er totaal geen problemen mee. Maar het is wel wat Mikky zegt, juist de warmte rondom die je bij wok nodig hebt, heb je bij inductie idd niet. Maar ik heb er geen last van.
quote:Dit schreef Anne-Marie68 Ik kook al 20 jaar op inductie en ik wil niet anders meer. Op gas of inductie koken is bijna hetzelfde. Het enige grote verschil is dat iets op inductie sneller kookt.
Absoluut sneller idd.
Wat ik ook handig vind is de tijdklok. Als ik zeg dat een bepaalde pit na 20min uit moet, dan doet ie dat dus. Ideaal.