zelf zuurkool maken

zelf zuurkool maken 

Onderwerp van xxxxx

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. xxxxx
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van xxxxx
    Heeft iemand dat wel eens gedaan ?

    Ik doe een poging en ben heel benieuwd of het gaat lukken
  2. xxxxx
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van xxxxx

    Het staat nu een week, maar ben bang dat ik te veel zout heb gebruikt...
  3. xxxxx
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van xxxxx

    quote:
    Dit schreef Carla-S


    Waarom denk je dat?


    Ik heb het op de gok gedaan.
    Heb al een beetje geproefd en dat was erg zout , maar het staat ook pas een week dus maar moet minimaal nog 2 weken staan.

    Weet ook ook niet wat ik na een week zou moeten kunnen zien hoor, vandaar mijn vraag hier.
  4. xxxxx
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van xxxxx

    quote:
    Dit schreef Tomtom


    Vreemd dat het verder niet wordt benoemd, maar vlakt de scherpe smaak sterk af en maakt het wat luchtiger om te eten.
    Zelfde effect als pannenkoeken met stroop en karnemelk (niet lekker).


    volgens mij voegen ze karnemelk toe vanwege de melkzuur bacteri?n die er in zitten , het proces wordt dan versneld.

    Ik kook de zuurkool overigens niet, vind hem rauw veel lekkerder.
    Het begint al een beetje zurig te ruiken dus het gaat goed denk ik.
    Ik ga morgen een nieuwe pot maken.
    De eerste zit in een geglazuurde aardewerk pot . En morgen ga ik een wekpot proberen dan kan ik het ook mooi van de binnenkant zien
Terug naar de lijst