Is het advies van de behandelaar ook om vegetarisch te eten, of is dat de wens van je dochter? Gezien de overige beperkingen (mn geen zuivel/ei) zou ik juist grote hoeveelheden vlees op tafel zetten.
Vegetarische recepten zonder zuivel, suiker, ei, tomaat, spinazie, pasta en aardappel :-)
Onderwerp van Anke
-
1 feb '16 - 12:03:17
-
quote:
Dit schreef Anke
Ze heeft momenteel een voedingsintolerantie voor alle vlees die er getest is. Tonijn en zalm reageert ze ok op.
Dus vegetarisch is niet het advies, maar daar kom je zo ongeveer op uit als je geen vlees mag eten..
Hoe is dat precies getest?1 feb '16 - 13:04:05 -
quote:
Dit schreef Anke
Dat is voor dit draadje totaal niet relevant
Ik geef toe, als biochemicus vind ik zulke testen nou eenmaal interessant. Intoleranties op lactose/fructose zijn betrouwbaar te testen, veel andere intoleranties kun of kon je alleen maar goed testen door een eliminatiedieet.1 feb '16 - 14:20:55 -
quote:
Dit schreef Anke
Ik denk zelf dat ze zo hoog scoort op intoleranties omdat haar weerstand door die schimmel zo enorm laag is..
Ik neem aan dat ze dan inmiddels ook fluconazol of itraconazol krijgt?1 feb '16 - 15:22:23 -
quote:
Dit schreef Avalon
Ik scan donderdag wel wat in.
Zuurdesembrood vind ik zelf niet lekker en speltbrood ook niet.
Roggebrood is me te zwaar als ik dat altijd zou eten.
Dat kun je afwisselen met zuurdesem knackebrot en er is nog een type knackebrot die alleen op basis van roggemeel is. (weet niet meer precies welke)
Rogge is helemaal niet goed voor mensen met gevoelige darmen. Het zit vol met fructanen; een bepaald type vezels (voor wie het wat zegt; een soort FODMAPs) waar veel mensen overgevoelig voor zijn.2 feb '16 - 10:24:41 -
quote:
Dit schreef Salome
En zorg voor een goede bacteriehuishouding. Een schimmel slaat vaal toe na een kuur antibiotica, omdat er dan geen bacteri?n meer zijn om de groei te remmen.
Dus naast de fluconazol kun je ook probiotica inzetten.
Eigenlijk lijkt het er op,dat probiotica niet zoveel zin hebben. Wat veel meer zin lijkt te hebben, is het mijden van FODMAPs; suikers en vezels die voor(sommige) mensen onverteerbaar zijn, maar waar (sommige) bacteri?n van smullen.
Voorbeelden van FODMAPs zijn lactose,fructose, en sorbitol, maar ook fructanen (rogge en volkorenbrood, maar ook uien en knoflook) en galactanen (champignons).2 feb '16 - 11:56:30 -
quote:
Dit schreef Avalon
't Is maar net welke inzichten je volgt denk ik. Zoon 2 is hier onder behandeling van een darmspecialist (colitis) en mag echt alles eten! Ook zwaar brood en roggebrood. Hij kreeg geen enkel voedingsadvies mee. Maar laten we hier niet over discussieren, het gaat om de dochter van Anke.
Nouja, het gaat eigenlijk niet om inzichten maar om wat werkt. Het mooie van de FODMAP aanpak is, dat het je een handvat geeft om te beginnen te kijken wat voor jou werkt. Sommige mensen kunnen niet tegen rogge maar wel tegen fructose, voor anderen is het exact andersom.2 feb '16 - 11:58:21 -
quote:
Dit schreef Anke
Dus idd scratch zoals we nu doen, en dan na 2 maanden opbouwen met steeds iets erbij.
Als je werkelijk scratch gaat, dan moet je bv ook dadels schrappen. Sowieso is gedroogd fruit relatief rijk aan suiker.2 feb '16 - 12:34:40