quote:Dit schreef indigo Ui, winterpeen, zoete aardappel en oranje pompoen (in de schil laten) in stukken snijden. Eventueel een stuk verse gember en wat knoflook.
Alles met flinke scheut olijfolie roerbakken vijf minuten.
Water erbij tot bijna alles onder. Kerriepoeder en twee blokjes tuinkruidenbouillon erbij.
Koken tot zacht
Staafmix glad
Blikje kokosmelk erbij.
Klaar.
Die soep maak ik bijna hetzelfde, maar dan met enkele eetlepels Thaise curry paste. Bijzonder vind ik de suggestie de pompoen met schil en al mee te koken. Als dat net zo lekker is zou het zo maar kunnen dat ik dit recept komende herfst veel vaker maak!
quote:Dit schreef Solar
Met schil doe ik ook pas sinds kort. Een biologische pompoen even schrobben dan in geheel in pan en koken. Daarna is hij makkelijk open te snijden en zijn de pitten makkelijk te verwijderen.
Klinkt goed. Ga ik zeker eens proberen! Nu bereid ik het vooral omdat mijn dochters w?l van Halloween en absoluut niet van de textuur van pompoen houden.