Ik heb pannen die in ieder geval geschikt zijn voor inductie.
Daar ook dik 20 jaar op/ mee gekookt.
Nu hebben we ( helaas) in ons nieuwe huis een gas kookplaat, en echt... Bijna alles brand aan. (ook soms bijna vlam 🔥 in de pan 🍳.)
Het is net of we niet meer koken kunnen.
Zij pannen die je gebruikt hebt voor inductie niet (meer) geschikt voor gas?
Het waren dure merkpannen en weet niet meer of ze alleen voor inductie geschikt waren?..
Het is toch vaak zo dat pannen dan voor iedere warmtebron geschikt is?
Is er iemand die iets herkent of er iets van weet?
quote:Dit schreef Bloem Het enige dat niet echt lukt is om na gas dezelfde pannen te gebruiken voor inductie. Gas vervormd de bodem namelijk iets, waardoor pannen niet meer recht op een plaat staan. Andersom zou geen probleem moeten zijn, wel is het zo dat jullie even moeten wennen, moest ik ook. De warmte is gewoon anders en sneller bij koken op gas. Pitten lager zetten sowieso en alles sneller doen
Het went, hier brand er inmiddels niks meer aan en nieuwe pannen kopen is niet nodig
Het gekke is dat t langer duurt voordat er nu iets aan de kook is.....
Dat verwachtte ik dus niet, maar is echt een stuk langer...heel raar