vegetarisch broodbeleg zonder verzadigde vetzuren

vegetarisch broodbeleg zonder verzadigde vetzuren 

Onderwerp van Zelazny

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Salome
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Salome
    Mix huttenkase met een avocado en knoflook en wat zout en peper.
    Heel simpel maar lekker fris en licht.
  2. Salome
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Salome
    quote:
    Dit schreef Zelazny


    In avocado zitten helaas veel verzadigde vetzuren, bijna net zoveel als de kaas die ik probeer te vervangen. Dat zou niet erg zijn als je daarnaast voordeel hebt van de goede kanten van avocado's. Maar in mijn geval gaat het juist om verlaging van de verzadigde vetzuren. Alle andere dingen (koolhyddraten, eiwitten, vitamines, vezels) krijg ik voldoende binnen.



    Weet je zeker dat dit klopt?
    Een heleboel informatie over zogenaamd slechte vetten zijn naar buiten gebracht door de voedingsindustrie om te verhullen dat er eigenlijk teveel suiker wordt toegevoegd. Roomboter bijvoorbeeld blijkt gezonder dan margarine, ondanks de verzadigde vetzuren.
  3. Salome
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Salome
    quote:
    Dit schreef frida_m


    Sorry, maar zowel in roomboter als in margarine zit geen suiker, dus verhullen van suiker door de voedingsindustrie lijkt me in dit geval niet relevant (en de zuivellobby is minstens net zo sterk in NL dan de margarinelobby maar dat terzijde). Beide (roomboter en margarine) bevatten per 100 g ca. 80 g vet en 20 g water en een klein beetje eiwit. In roomboter zit alleen veel meer verzadigd vet dan in de meeste margarine en de consensus onder voedingswetenschappers is nog steeds dat verzadigd vet slechter voor je is dan onverzadigd vet. Neemt niet weg dat ook roomboter prima in een verantwoord diet kan passen, net als margarine/halvarine wat mij betreft.



    Ja ik schrijf het niet goed, natuurlijk zit er geen suiker in boters.
    Ik bedoel te zeggen dat er veel aandacht gaat naar verzadigd versus onverzadigd en dat er steeds meer twijfels ontstaan of dat wel terecht is, ondanks dat onverzadigd inderdaad gewoon gezonder is.
    En dat een avocado dus voornamelijk gezond is.
Terug naar de lijst