Inductie koken (of halogeen, elektrisch of toch keramisch...)

Inductie koken (of halogeen, elektrisch of toch keramisch...) 

Onderwerp van Bezoeker

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Erna
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Erna
    De bodem van pannen gebruikt op gas trekken enigzins krom doordat het vuur in het midden van de pan heter is dan verder naar buiten.
    Voor alle vormen van elektrisch koken heb je echter een panbodem nodig die volledig vlak is.
    Vandaar dat pannen die gebruikt zijn op gas niet meer geschikt zijn om mee over te stappen op elektrisch koken. Andersom kan wel.
  2. Erna
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Erna
    quote:
    Dit schreef Jako
    Even met de elektricien gebeld. Volgens hem heb ik maar 1 fase in mijn meterkast ter beschikking en moet Stedin komen om 380 / 3 fasen aan te leggen. En dan nog nog de aansluiting naar de keuken... Ik vrees dat ik het toch maar bij gas ga houden Smile


    Ipv 3 fasen kun je ook 2x230v aan elkaar koppelen voor een inductieplaat. Maar dat moet dan wel beschikbaar zijn voor de kookplaat alleen. Dacht dat hier vervolgens ook een eigen aardlekscakelaar bij moet. Er zal in ieder geval in elektrisch opzicht wel het eea moeten worden aangelegd/aangepast als de aansluiting nu niet aanwezig is.
    In mijn huis zat/zit het ook zo in ieder geval. Ik heb er echter voor gekozen om juist op gas te gaan koken. De aansluiting voor de inductie plaat heb ik laten zitten, zodat ik altijd nog van gedachten kan veranderen.
Terug naar de lijst