Inductie koken (of halogeen, elektrisch of toch keramisch...)

Inductie koken (of halogeen, elektrisch of toch keramisch...) 

Onderwerp van Bezoeker

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. elly69
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van elly69
    Inductie hier en prima, mis geen open vuur in de keuken, nee eigen reparaties gaat niet, maar is in de 10 jaar dat ik de inductieplaat heb ook niet nodig geweest, heb 1 x de glasplaat laten vervangen vanwege krassen van de vorige bewoners. Koken gaat prima, ook wokken, je moet er even aan wennen, op 9 zit je in no time op kookpunt. Het is gewoon even leren aanvoelen, maar een kind kan de was doen.T enige waar ik wel aan moest wennen is dat praktisch alle pannen op gas zijn te gebruiken, maar niet alles op inductie, in de beginjaren ging ik nog wel es terug naar de winkel met een mooie pan en de bon, bleek toch niet te werken op inductie.
    Qua energieverbruik weet ik eigenlijk niet, gebruik sowieso weinig energie.
    In de vakantie moest ik weer zo 4 pits gaststel poetsen das dan wel weer een zooi vind ik na 1 x iets overkoken. Een inductieplaat is een gladde glasplaat en zo schoon, geen gepruts.
    Kook wel met deksels op de pannen, dat schijnt zuiniger te zijn (ik zou t niet weten).
    Succes.
  2. elly69
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van elly69
    Er staat een tekentje op nieuwe pannen (op het papier wat er aan hangt in de winkel) voor welke warmtebron ze geschikt zijn. Het tekentje voor inductie is een soort golfjes.
    Als ze niet geschikt zijn kun je wachten tot je een ons weegt de inductie gaat dan niet aan.
Terug naar de lijst