Pastasaus maken is zo simpel als het maar kan. Wel een stevige grote pan gebruiken. Ik gebruik altijd een gietijzeren braadpan.
Pondje (runder)gehakt, aantal paprika's, courgette, pond (pomodori)tomaten (of meer), aantal uien, winterpeen, blik ingedikte tomatenpuree (ik haal deze altijd bij eenTurkse supermarkt), knoflooktenen, kruiden: oregano en Italiaanse kruiden
Wat olijfolie in de pan op temperatuur brengen, knoflooktenen met de platte kant van een koksmes platdrukken en even in de olie aanbraden. Gehakt erbij en aanbraden met beetje peper en zout. .
Alle groente in blokjes snijden en bij het gehakt doen en door mekaar roeren, aan de kook brengen en laten pruttelen (uurtje minimaal), regelmatig omscheppen. Deksel erop is dunne saus, deksel eraf is ingedikte saus.
Na ongeveer een uur het blik ingedikte tomatenpuree erdoor roeren en nog (half) uurtje pruttelen laten. Kruiden er tegen het eind erdoor roeren, zoveel of zo weinig als je wilt.
Eventueel; nog wat op smaak brengen met peper, zout of knoflook.
Ik eet er het liefste tagliatelle of spaghetti bij (met een beste schep saus).