Hoe maken jullie je macaroni/spaghetti saus

Hoe maken jullie je macaroni/spaghetti saus 

Onderwerp van -caty2

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. geert26
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van geert26
    Pastasaus maken is zo simpel als het maar kan. Wel een stevige grote pan gebruiken. Ik gebruik altijd een gietijzeren braadpan.
    Pondje (runder)gehakt, aantal paprika's, courgette, pond (pomodori)tomaten (of meer), aantal uien, winterpeen, blik ingedikte tomatenpuree (ik haal deze altijd bij eenTurkse supermarkt), knoflooktenen, kruiden: oregano en Italiaanse kruiden

    Wat olijfolie in de pan op temperatuur brengen, knoflooktenen met de platte kant van een koksmes platdrukken en even in de olie aanbraden. Gehakt erbij en aanbraden met beetje peper en zout. .

    Alle groente in blokjes snijden en bij het gehakt doen en door mekaar roeren, aan de kook brengen en laten pruttelen (uurtje minimaal), regelmatig omscheppen. Deksel erop is dunne saus, deksel eraf is ingedikte saus.
    Na ongeveer een uur het blik ingedikte tomatenpuree erdoor roeren en nog (half) uurtje pruttelen laten. Kruiden er tegen het eind erdoor roeren, zoveel of zo weinig als je wilt.
    Eventueel; nog wat op smaak brengen met peper, zout of knoflook.
    Ik eet er het liefste tagliatelle of spaghetti bij (met een beste schep saus).
  2. geert26
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van geert26
    Deze komt uit "De zilveren lepel", een fantastisch kookboek voor de Italiaanse keuken.
    Plaatje
    Plaatje
Terug naar de lijst