Als je bekomen bent van je eerste volle week ovenschotels, en toe bent aan weer een andere variatie; deze is bij ons een van de favorieten:
ingredi?nten (4p)
2 eetlepels (30 ml) gewone olijfolie
12 kippendijen (met bot en vel)
1 chorizo (stegeman), in dikke plakken gesneden en gehalveerd
1 kg vastkokende aardappelen, gehalveerd
2 rode uien, gepeld en grof gehakt
2 theelepels gedroogde oregano
de geraspte schil van 1 sinaasappel
bereiden
Verhit de oven tot 220 ?C / gasovenstand 7.
Giet de olie in 2 ondiepe braadsleden, 1 eetlepel in elke. Wrijf het vel van de kippendijen in met de olie en leg ze met de velkant naar boven in de braadsleden, 6 in de ene, 6 in de andere. Verdeel de chorizo en de aardappelen over de 2 braadsleden. Strooi er de ui en de oregano over en rasp er de schil van een sinaasappel over. Zet de braadsleden 1 uur in de oven, maar zet na 30 minuten de braadslee die onder staat boven en omgekeerd. Bedruip de inhoud met het oranje gekleurde braadvocht.
Mijn ervaring; voor 4 volwassen grote eters zijn deze hoeveelheden wellicht prima, maar ik halveer de hoeveelheden voor 1 volw. en 2 kinderen en ik voeg de sinaasappelschil pas na 30 min toe, omdat die anders de neiging heeft te verbranden. Sperzie- of snijbonen erbij koken en klaar!