Hoe slecht is een magnetron?

Hoe slecht is een magnetron? 

Onderwerp van Bloem

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Fons69
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Fons69
    quote:
    Dit schreef Bloem

    Het is toch ook algemeen bekend dat een magnetron niet de beste optie is en de moleculen in je voedsel aantast?



    Tast het de moleculen aan? Het brengt ze alleen in beweging en door de wrijving warmt het eten op.
  2. Fons69
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Fons69
    >>LINK<<


    Quote :
    Koken
    Maar als je zelf kookt met de magnetron zijn er ook voordelen: alles wat gekookt, gestoomd of gepocheerd kan worden, kan ook gaar gemaakt worden in de magnetron met minder of zonder vocht. Dat betekent dat in water oplosbare vitamines, zoals vitamine C, optimaal behouden blijven. Ook is de magnetron heel geschikt om ?mager? te koken, met weinig vet of zonder vet. Bovendien is minder zout nodig, doordat het zout in het gerecht blijft zitten en niet in het kookvocht trekt.
  3. Fons69
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Fons69
    quote:
    Dit schreef Pascal


    Vind gekookte aardappelen uit de magnetron toch niet te vreten...



    Ik vind gekookte aardappelen niet te vreten... Smile
  4. Fons69
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Fons69
    quote:
    Dit schreef daro
    Magnetron en plastic schijnt dan weer wel echt slecht te zijn. Door verhitting komen er schadelijke stoffen vrij vanuit het plastic. Ik gebruik dus alleen nog glas als ik iets opwarm.



    Daarom hebben ze plastic uitgevonden welke geschikt is voor magnetron gebruik.
    Hierin zitten geen schadelijke stoffen die uit kunnen dampen ten gevolge van de warmte.
Terug naar de lijst