Ik heb in mijn enthousiasme om iets extra lasagne te maken een hele grote schaal extra.
We vieren zondag onze verjaardagen en ik vroeg me af of ik de lasagne met stenen schaal en al kan invriezen. Of zou alles dan niet door en door bevriezen, waardoor er bederf optreed, alles is gekookt en gebakken dus wel gaar.
Er zal wel wat vocht in de nu bereide lasagne zitten.. dat bevriest dadelijk maar ontdooit weer voordat je het in de oven doet om warm te maken zondag.
Wordt het dan niet een slap zooitje, klef, deeg?
Ik zou het gewoon in de koelkast bewaren.. zoals je aangeeft is het gekookt en al. Goed laten afkoelen, afdekken.. dan moet dat wel goed gaan.
Gisteren heb ik nog een restje Spaghetti gegeten, Was van afgelopen dinsdag. Gewoon in de koelkast bewaard in een bakje. Was lekker.
Ik heb niet zo een geweldige koelkast, bovendien kan ik dan niet zoveel meer kwijt, in de koelkast is voor mij geen optie.
De smaak zal alleen maar beter worden, pasta is ook in te vriezen, de saus kan idd teruglopen dat is wel lastig.