Piment d'Espelette

Piment d'Espelette 

Onderwerp van Raaf

BEHEERD DOOR:
indigo

Dit onderwerp is gesloten.
door Raaf zelf op 27 augustus 2017 om 20:05:37

Terug naar de lijst
  1. Raaf
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Raaf
    Helaas is deze werkelijk verrukkelijke peper de laatste hit in culinair land.
    3 jaar geleden kocht ik nog 50 gram gemalen piment d'Espelette voor 3 euro, nu is de prijs gestegen tot 9 eurp per 50 gram.Smile >>LINK<<
    Dan maar zelf kweken!Smile
    Op dit moment liggen de geoogste pepers te drogen in de oven, een uurtje of 8 bij 60 graden.
    Daarna kan ik ze malen en heb ik weer voorraad.
    Ik heb ze gekweekt op mijn balkon ( op het zuidwesten).
    De zaadjes heb ik wel in een propagator gezaaid.
    Zo rond januari/februari en daarna, langzaam laten groter worden in de vensterbank.
    In mei naar buiten, na IJsheiligen, of eerder als je een kas hebt.

    Maar goed, voor ook deze heerlijke peper wil kweken, ik ben nu de zaden van mijn pepers aan het drogen.
    Dit duurt een dag of 8.
    Daarna kan ik liefhebbers wat zaadjes sturen.
    Stuur me een pb met als titel: peper.
    Daarin je adresgegevens.
    Ik verstuur de zaadjes over een dag of 10.
    Ik stuur er 3 per persoon in een gripzakje.

    Mocht het storm lopen, dan vraag ik je wel de prijs van een postzegel op mijn OAtegoed te storten.
  2. Raaf
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Raaf

    quote:
    Dit schreef Dee53
    leuk, hoe zien ze eruit, wat voor een kleur hebben ze, en zijn ze niet al te heet?


    Kan jij niet googelen, Dee?Smile
    >>LINK<<

    >>LINK<<
  3. Raaf
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Raaf

    quote:
    Dit schreef Bloem

    Normaal ben je zo uitgebreid over de dingen die je bezig houden rondom eten, toch niet raar dat iemand dan gewoon meer info vraagt?


    Laat ik het zo zeggen, dit is geen recept.
    Geen verhaal over hoe en waarom je vooral iets moet koken.

    Het is een aanbod voor gratis zaadjes van de enige peper ter wereld met een AOC-keurmerk ter wereld.
    Vergelijkbaar met champagne, alleen als het uit de chapagnestreek komt mag het champagne heten.
    Anders noem je het maar proseco ofzo.Smile
    Dit geldt dus ook voor de piment d'Espellete.
    Verder ben ik ook nog zo aardig ze gratis op te sturen, tenzij de vraag uit de hand loopt.

    En waarom wordt bij mij de verantwoording gelegd om te kijken of een ander iets wil doen aan de hand van een levensloopbeschrijving?
    Nooit van eigen nieuwsgierigheid of onderzoek gehoord?

    Degenen die over mijn kennelijk gebrekkige omschrijving begonnen, zijn geen van allen geintresseerd in de zaden, anders had ik wel een pb'tje gehad.
    Dus wellicht zijn diegenen vanuit luiaard toevallig in mens gereincarneerd.
    Een andere verklaring voor dit verwende gedrag heb ik niet.
    Moet alles worden voorgekauwd om te kijken of je uberhaupt iets wilt of ergens aan wil beginnen?

    Niet in mijn wereld.

    Dus mag je dan zelf ook wat onderzoek doen om te kijken of je deze geweldige peper wilt kweken?
    Ja, dat lijkt me wel.

    Verder start ik in november een draadje over het kweken van pepers.
    Dan is iedereen in januari klaar om te beginnen.

    Verder ter aanvulling, pepers kweken is de moeite waard.
    De pepers leren je onderweg wat je fout doet.
    Verder is er ongelofelijk veel over op internet te vinden.
    Diana's mooie moestuin, eerder in dit draadje gelinkt is een mooi voorbeeld.

    Dus, in november start ik een voorbereidingsdraadje, opdat we in januari kunnen beginnen met kweken!Smile
    26 aug '17 - 19:59:06 / 26 aug '17 - 21:23:39
  4. Raaf
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Raaf

    Hierbij een foto van de laatste 3 pepers aan de plant.
    Oplettende kijkbuiskindertjes zullien zien dat de plant kaal is.
    Dat is omdat ik hem heb gestript.
    Ik wil immers dat alle energie naar de pepers gaat en niet naar bladvorming.
    Plaatje
  5. Raaf
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Raaf

    Leuk hoor, al dieenthousiaste pb's!Smile
    Voor de goede orde, veel mensen bieden aan om te betalen voor of de zaadjes zelf of de portokosten.
    Dat hoeft niet.
    De zaadjes zijn zowieso voor nop, ik heb ze immers zelf gekweekt.
    En alleen als het echt de spuigaten uitloopt, ga ik vragen om portokosten te vergoeden.
    Ik meld dat dan hier, in dit draadje.
  6. Raaf
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Raaf

    quote:
    Dit schreef scar
    jemig wat een enorm akelige en onaardige reactie.


    Nou, wat onaardig.
    Verschrikkelijk.
    En ongelofelijk gezeik omdat ik kennelijk niet genoeg toelichting geef is wel ok?
    Dacht het niet.
    Dit draadje gaat over zaadjes die ik weggeef.
    Ga ergens anders sarren en kiften.
    Ik vraag hier niet om.
    Jij en Bloem geven een nare bijsmaak aan wat een leuk draadje moest zijn; namelijk dat ik zaadjes weggeef.
  7. Raaf
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Raaf

    quote:
    Dit schreef Dee53
    ben toch maar even op zoek gegaan om het te kopen. Kweken met zaden is niet mijn sterke punt. Ik zag dat je het bij Hanos kunt kopen, zowel in poedervorm als in pur?e, beide AOC. Er is een Hanos bij mij in de buurt, ga er eens langs


    Ben benieuwd wat het kost.
    Want zoals ik in mijn eerste bericht al schreef is de prijs van het spul de reden dat ik ze zelf maar ben gaan kweken.Smile
    Overigens heb ik ook geen groene vingers.
    Maar ik heb veel geleerd via internet en het is dus gelukt.
    Dus als ik het kan, kan jij het ook!Smile
  8. Raaf
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Raaf

    Ik ga dit draadje sluiten.
    Dank Bloem en Scar voor jullie 'zinvolle' bijdragen.

    Iedereen die zaadjes wil, pb me.
    In November open ik een nieuw draadje over het kweken van deze geweldige peper.
    Dan kunnen we in januari beginnen!Smile
Terug naar de lijst