Hachee

Hachee 

Onderwerp van BeBritty

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. BeBritty
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van BeBritty
    Vast een hele domme vraag. Ik kan best goed koken als ik wil maar heb niet zoveel verstand van basiseten. In dit geval hachee dat ik vandaag voor de vierde keer in mijn leven maak. Op foto's zie ik dan altijd sliertjes, draadjesvlees maar mijn hachee blijft gewoon in blokjes. Altijd. Moet ik dat nou zelf uit elkaar gaan trekken? Of zo? Echt serieuze vraag.
  2. BeBritty
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van BeBritty

    quote:
    Dit schreef leeuwin70
    Vlees mag zeker wel 3 uur stoven,,

    Heeft het gedaan. Als het langer stooft valt het uit elkaar in draadjes???
  3. BeBritty
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van BeBritty

    quote:
    Dit schreef Tinus

    Je gebruikt officieel hachee vlees?
    Voor rendang laat ik vlees tot wel 5 uur pruttelen.

    Vlees genoemd in het Ah recept. Riblappen? Runderstoofvlees? Geen idee meer hoe dat heet, eet niet zoveel vlees. Maar als ik het goed begrijp uit twee reacties dan is het raadzaam het nog wat langer te laten stoven. En dan nu de ham😀vraag: valt het dan vanzelf uit elkaar?
  4. BeBritty
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van BeBritty

    quote:
    Dit schreef jellehl


    Het punt is dat dat afhangt van welk vlees je hebt gebruikt... lang stoven met uien hachee kan geen kwaad!

    Opgezocht. Runderlappen (op kamertemperatuur)Smile. Ik weet niet of dat hetzelfde is als riblappen eerlijk gezegd.
  5. BeBritty
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van BeBritty

    quote:
    Dit schreef Dianaa


    Als het niet van een hele oude koe is, valt het uit elkaar bij lang stoven

    Aha, dank je Dianaa. En hoe weet ik of vlees nietvan een oude koe is? Mag ik gewoon uitgaan van een jonge koe als ik het bij een slager koop?
  6. BeBritty
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van BeBritty

    quote:
    Dit schreef Paulus
    Kruidnagel erbij.
    Laurierblad kan ook voor de smaak.
    2 uur stoven is meestal genoeg met vleesblokjes.

    Nee dus. Minimaal 3 lees ik hierboven. Heb het nog even opgezet, wachten tot het uit elkaar valt. Dit soort basiswetenswaardigheden mis ik echt in mijn opvoedingSmile
  7. BeBritty
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van BeBritty

    quote:
    Dit schreef Dianaa


    Helemaal zeker weet je het nooit
    Dus als het na 5 u stoven met bijv azijn nog steeds niet uit elkaar valt dan lift het niet aan jou Smile

    Dank je, hahaSmile
  8. BeBritty
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van BeBritty

    quote:
    Dit schreef Paulus


    Ik heb inductie misschien scheelt dat in tijd.
    Maar goed 3 uur mag ook, kom ik bij jou wel een keer eten.?!Smile

    Oh das goed hoor! Alleen geen hachee vrees ik. Ja ik denk dat inductie wel scheelt.
  9. BeBritty
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van BeBritty

    Dank M&M, erg leerzaam draadje dit. Uitgebreide reactie. Ik maak gemiddeld 1x per decennium hachee, nu ik weet hoe het moet wellicht wat vaker:-).
  10. BeBritty
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van BeBritty

    quote:
    Dit schreef Rene_63
    Hoe langer je het kan laten sudderen zoals Malero al schrijft des te beter kan de smaak van de kruiden etc. goed intrekken in het vlees dus hoe langer hoe beterSmile

    Dat is me nu wel duidelijk jaSmile
  11. BeBritty
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van BeBritty

    quote:
    Dit schreef jellehl
    Was er al gezegd dat het gewoon door mag pruttelen?

    Bij deze. Jezusmina, ik had geen idee dat er zoveel te zeggen viel over hacheeSmile
  12. BeBritty
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van BeBritty

    Ja! En belangrijker nog, het vlees viel vanzelf uit elkaar op een gegeven momentSmile
Terug naar de lijst