Kerst.

Kerst. 

Onderwerp van Malero

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Anthea
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Anthea
    Ik weet het niet. Ik zat te denken om lekker te koken voor dochter, dochters vader en mijn vriend maar ik twijfel. Misschien zijn ze net zo blij met gourmetten. Als ik kook wordt het voorgerecht, bv visterrine of een pat? maken of zo of allebei. Hoofdgerecht weet ik nog niet. Nagerecht een parfait of zo. Maanzaadparfait of amandelparfait.
    En tweede kerstdag gaan we denk ik opeten wat er over is want de 27ste vertrekken we naar de Ardennen.
  2. Anthea
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Anthea
    Wie heeft er weleens kwartel bereid? Nog tips?
  3. Anthea
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Anthea
    quote:
    Dit schreef Malero


    Ik bloem hem altijd, en heel voorzichtig, een klein fragile beestje.

    Doe jij nog een recept of saus? Ik vond wel iets met druiven en cognac geloof ik.
    Een client van mij bereidde ze weleens toen ze nog in Belgi? woonde. Daar worden ze blijkbaar vaker gegeten. Ik wil ze binnenkort een keer gaan bereiden; wij gaan nieuwjaar in de Ardennen vieren dus dan wilde ik daar eens gaan shoppen bij de Delhaize. (Met kerst werkt vriend, en dochter misschien ook een dag) Hebben ze wel bij de Delhaize >>LINK<<
    7 dec '18 - 15:41:53 / 7 dec '18 - 15:59:25
  4. Anthea
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Anthea
    Ja, dat is wel een goed idee. Ik verheug me er wel op.
  5. Anthea
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Anthea
    quote:
    Dit schreef Malero
    Eerst een keer voorkoken he.

    Kijk je vandeweek even bij de delicatessenwinkel. Ik weet een goeie wild en gevogelte zaak hier in Rotterdam. Maar in den Bosch weet ik het niet.

    Jij kookt ze voor? De mevrouw van wie ik aanwijzingen kreeg had het over aanbakken eerst op de platte kant, dan op de zijkanten, en de bovenkant op het laatst.
    Maar dat voorkoken is er om te zorgen dat het niet rauw is van binnen natuurlijk? Dat vind ik idd wel lastig met zoiets. Hoe je weet dat het gaar is.
  6. Anthea
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Anthea
    quote:
    Dit schreef Tuwa
    Ben nog aan het denken over welk dessert (voor 7 personen) ik zelf ga maken.
    Misschien iets met drie of vier verschillende kleine dingetjes per persoon.
    Of ??n heel groot ding.

    Een trifle misschien? Heeft mijn moeder ooit eens gemaakt. Zijn allerlei recepten voor te vinden. Mijn moeder had er een met sinaasappel en rode bessen.
Terug naar de lijst