Pan met puin #hoe bak je nou fatsoenlijk aardappelen

Pan met puin #hoe bak je nou fatsoenlijk aardappelen  

Onderwerp van EmC

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Dee53
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Dee53
    quote:
    Dit schreef EmC
    ....................................
    Ik bak normaal in olijfolie. Dat is dus ook niet geschikt? Bij boter heb ik altijd het idee dat het binnen no-time in de aardappelen trekt en dat je dan steeds boter moet toevoegen.
    En welk merk aardappelen kies je dan? Of is alles goed zolang er maar vastkokend op staat?


    olijfolie wordt niet heet genoeg, je kunt beter zonnebloemolie gebruiken en met een deel boter erbij zoals al is gezegd
  2. Dee53
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Dee53
    quote:
    Dit schreef EmC


    En hoeveel dan? Moeten de schijfjes volledig zijn ondergedompeld als ze in de pan liggen? Of maakt dat niks uit?


    dat kan maar dan moet je ze uit laten lekker in een vergiet en daarna weer even droog in de pan doen
  3. Dee53
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Dee53
    ben je er al uit hoe je het nu de volgende keer gaat doen?

    variabelen
    * aardappelen voorgekookt/rauw
    * in schijfjes/blokjes
    * vastkokers/kruimige aardappelen
    * olijfolie/zonnebloemolie + evt. boter
    * hoeveelheid olie/boter
    * nieuwe pan anti-aanbaklaag/ oude pan
    Smile
  4. Dee53
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Dee53
    quote:
    Dit schreef Mar1970


    dat heb ik dus ook heel lang gedacht. Nu kookt mijn jongste eigenlijk elke dag en die heeft dus ontdekt (puur door tijdgebrek.......) dat dat dus helemaal niet zo is. Zij snijdt aardappels (beetje kruimige, níet vastkokend dus) in blokjes, kookt ze, giet ze af, laat ze even uitstomen en bakte ze dan in de wok in olie en boter. Echt heerlijk.


    je hoeft ze maar heel kort te koken, anders wordt het weer pan met puin
  5. Dee53
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Dee53
    quote:
    Dit schreef scar

    ik hou juist van die puin. Qua gebakken aardappelen bedoel ik.



    oh ja natuurlijkSmile
  6. Dee53
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Dee53
    quote:
    Dit schreef Dayenne

    Dan moet je ze in de airfryer doen. Anders krijg je dat nooit voor elkaar.


    zou ik ook doen als ik EmC was, een Tefal heb je al voor 100euro
  7. Dee53
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Dee53
    vroeger deed ik er altijd roze peperbesjes bij
    Plaatje
  8. Dee53
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Dee53
    quote:
    Dit schreef Bindi
    1x in de week eten wij krieltjes of opgebakken aardappelen, uit een zak of ingevroren, maakt mij niet uit.
    Geen problemen mee.


    met een volle pan kan het dus ook, doe je er nog iets bij om die kleur te krijgen?
    14 jul '20 - 12:36:33 / 14 jul '20 - 12:47:56
  9. Dee53
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Dee53
    quote:
    Dit schreef Bindi
    Yep, als ze in de pan liggen goed bestrooien met paprikapoeder, vuur bijna op zacht, lekker laten bakken en af en toe husselen Smile


    dacht ik al, deed mijn moeder ookSmile
  10. Dee53
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Dee53
    quote:
    Dit schreef EmC


    Oké. Duitsland is ook zo verrekte mooi. En groot...
    Ik ga dat dit leven niet meer redden om alles te zien daar.
    Moet gewoon een rijke vrouw en een camper. Jemig zoveel vraag ik toch niet? Ze hoeft geeneens knap te zijn.
    Soms zou je bijna gaan denken dat er helemaal geen rechtvaardige God bestaat.


    leuk EMC dat wordt Kartoffel-Zwiebel Wähe, hier is het recept van een rechtvaardige Oetker-God, warm und kalt ein Genuss

    >>LINK<<

    en je hebt mehligkochende Kartoffeln nodig, onthoud dat!
Terug naar de lijst