Pan met puin #hoe bak je nou fatsoenlijk aardappelen

Pan met puin #hoe bak je nou fatsoenlijk aardappelen  

Onderwerp van EmC

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. cool_lizz
    Met een missie

    Toon alleen de berichten van cool_lizz
    quote:
    Dit schreef Raaf
    Ik heb niet alles gelezen, dus als wat ik schrijf al is geschreven, excuus.

    Ik zie op je foto’s een 3tal problemen, die ervoor zorgen dat jij geen fatsoenlijke gebakken aardappeltjes kan maken.

    1. Je pan. Een pan die aanbakt is geen geschikte pan voor goed gebakken aardappels, koop bij de Hema een koekenpan met anti-aanbaklaag. Voor 20 euro ben je klaar. Ook topchefs doen dit, die gebruiken van een pan met anti-aanbaklaag een stuk of 4 per jaar, door het intensieve gebruik.
    2. De hoeveelheid aardappelen. Veels te veel. Je moet er zoveel indoen dat je bodem bedekt is, anders gaan ze door het vrijkomende vocht koken ipv bakken.
    3. De aardappels. Uit een zakje, voorgekookt....gedverdemme. Bah, iew...etc,etc.

    Ik ben ook een luie aardappelbakker.
    Ik pak mijn anti-aanbakpan, doe er een klontje Campina Botergoud in. Dat is roomboter waar het vocht is uitgehaald, perfect om mee te bakken, olie spat veel meer en geeft niet die zalige roombotersmaak. In iedere supermarkt te koop.
    Als dit smelt borstel ik mijn ongeschilde aardappels (vastkokende, btw) onder stromend water af en droog ze even met keukenpapier.
    Evt. pitten of groene plekjes snijd ik weg.
    Ik snijd ze met schil en al in plakjes, doe ze in de pan en bestrooi met zout. Vaak doe ik er ook knoflookpoeder, pimenton en wat thijm bij.
    Het vuur staat laag. Na 15 minuten ong. draai ik ze om. Ik zet het vuur hoger en bak ze knapperig, dan draai ik ze weer om en bak ze ook aan die kant knapperig.
    Klaar.
    En bijna geen werk.
    Naast veel smaak voegt de schil ook nog extra vezels toe.
    Mijn kinderen vinden al van jongs af aan gebakken aardappels mét schil echt veel lekkerder.
    En kinderen, samen met dronkaards spreken altijd de waarheid.Smile


    Ik krijg al trek bij het lezen...jij kunt zo enorm smakelijk vertellen.
    Van die boter wist ik nog niet maar klinkt heel logisch.

    Echt interessant om te lezen hoe anderen dat nou doen, aardappels bakken.

    Zelf gebruik ik de oven; op ongeveer 200 graden.
    En soms de grillfunctie voor het bruinende effect. Op de bakplaat (bakplaten) komt bakpapier, daarop de aardappelplakjes en met een kwastje smeer ik alle schijfjes in met olijfolie en bestrooi ze met zeezout.
    Halverwege de tijd (duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier totaal in mijn oven) keer ik alle plakjes om -als ik zin heb, hoeft niet persé, soms hussel ik ze alleen- en smeer ik ze evt nog een keer in.

    Een volwaardig bijgerecht vind ik het pas met hele knoflooktenen in de schil erbij, en met een ui in ringen gesneden erdoorheen.

Terug naar de lijst