ik heb ook wel eens uit de oven geprobeerd.. lekker hoor maar je krijgt niet dat lekkere euh vettige smaakje...
Om het makkelijker te maken, ze hebben die diepvrieszakken schijfjesaardappel in de super. Hup de oven in en klaar! Hier staat dat ook regelmatigop het menu, geen schijfjes maar andere aardappelvarianten dan, aardappelkroketjes, aardappelwafeltjes, partjes of pomme duchesse
quote:Dit schreef Dee53 ben je er al uit hoe je het nu de volgende keer gaat doen?
variabelen
* aardappelen voorgekookt/rauw
* in schijfjes/blokjes
* vastkokers/kruimige aardappelen
* olijfolie/zonnebloemolie + evt. boter
* hoeveelheid olie/boter
* nieuwe pan anti-aanbaklaag/ oude pan
quote:Dit schreef EmC Ik snap dat omgooien dat sommigen omschrijven niet.
Zie dat niet zo zitten.
Dan zit toch je hele keuken onder de olie?
Je kunt toch moeilijk een pan met kokende olie gaan omgooien?
En waar haal ik een deksel vandaan?
Ik heb nog nooit een koekenpan met een deksel in een winkel zien hangen.
Ik denk dat je een verkeerd beeld hebt van omgooien. Als ik dat doe beweegt mijn pan min of meer horizontaal heen en weer. In jouw beschrijving zie ik meer een soort tennisidee ofzo. Gaat heel goed als je gewoon met beleid de pan horizontaal beweegt. Er zijn vast filmpjes van op YouTube.
Zo’n deksel koop je los bij de action, paar euro, past op meerdere pannen. Mijn koekenpan heeft trouwens gewoon een deksel, maar die gebruik ik zelden.
Op 1.20 minuten, het omgooien van aardappels... overigens kook ik ze nooit voor, het zaakje gaat gewoon in de pan. Ik ben een luie kok. >>LINK<<
Ja, ik zie dingen lastig voor me. Je kunt mij ook niet aan de telefoon uitleggen hoe ik ergens heen moet rijden.
Moet het ff zien.
Heb een leuke website gevonden met mensen die kookles geven.
Zitten er ook een paar in de buurt.
Wil toch eens wat basic kennis opdoen. Als je niets van koken weet, mislukken recepten ook standaard, zelfs de meeste simpele.
Ik heb bij mijn vorige bericht een linkje geplaatst.
En als recepten mislukken wordt koken ook minder leuk, dat snap ik. Leuk, die kooklessen. Ik denk dat je aan wat filmpjes genoeg hebt om te beginnen hoor.