Vaatwasser werkt niet naar behoren 

Onderwerp van Marlies

Terug naar de lijst
  1. Die-vers
    aan de wandel

    Toon alleen de berichten van Die-vers
    quote:
    Dit schreef Marlies

    Leiding als in toevoer of afvoer?
    Ik ga straks de toevoer eens losdraaien en kijken of de waterstop misschien wel verstopt is.



    Een keer zonder waterstop ?

    Onderin alles wat los kan ( zeven enz eruit halen )
    mss zit niveau meting vast/vervuild
  2. Die-vers
    aan de wandel

    Toon alleen de berichten van Die-vers
    quote:
    Dit schreef MarjanvanE
    Mijn vaatwasser stopte al voordat hij water ging pakken.
    Monteur haalde de plint vd keuken weg en ging met zijn hand onder de vaatwasser om een soort vlottertje te bewegen.
    Dat was alles.



    Onder de vaatwasser zit een soort opvangbak.
    Mocht er een slang gaan scheuren oid.
    Daar zit een vochtvoeler in, zodra daar water gemeten wordt gaat de magneetklep dicht.

    Al ging hij bij mijn vorige vaatwasser niet dicht omdat dat drijvertje door de jaren heen vast was gaan zitten.
    Dus kwam erachter doordat mijn keukenlaatjes in de plint door opgezwollen parket niet meer open gingen.

    Dat drijvertje kan een stukje tempex zijn wat evt via een steeltje een micro-switch indrukt.

    29 dec '21 - 17:44:39 / 29 dec '21 - 19:45:26
  3. Die-vers
    aan de wandel

    Toon alleen de berichten van Die-vers
    Heb je al geprobeerd met stuk tuinslang of de toevoerkraan voldoende volume/druk levert.

    Dus als je zelf water in machine doet
    En m aan zet pompt hij dus wel goed af.

  4. Die-vers
    aan de wandel

    Toon alleen de berichten van Die-vers
    quote:
    Dit schreef Marlies
    Dit is toch de sensor? Lijkt op dat zwarte pinnetje wat aanslag te zitten.



    >>LINK<<

    Op zich kan daar weinig aan stuk.
    Mss met tandenborstel schoonmaken ?


    Het is een niveau schakelaar, maar ….
    Er zijn zoveel merken en methoden dat het ook een laagwaterbeveilging tegen droogdraaien kan zijn.
    Of hoogwateralarm enz
    Afhankelijk op welke hoogte deze gemonteerd is.
    31 dec '21 - 15:34:12 / 31 dec '21 - 15:45:22
  5. Die-vers
    aan de wandel

    Toon alleen de berichten van Die-vers
    Hier noemen ze t weer een thermische sensor, dus meet wrs temperatuur.
    Andere site lijkt t weer of het vervuiling van t water meet.
    Ik verwacht dat nivo-meting toch meer aan (buitenzijde) zijkant gemonteerd is of via een slangetje bovenop dmv prestostaat
    Plaatje
  6. Die-vers
    aan de wandel

    Toon alleen de berichten van Die-vers
    Het draadje blijft nog ff open 😬

  7. Die-vers
    aan de wandel

    Toon alleen de berichten van Die-vers
    quote:
    Dit schreef Marlies

    Ik niet meer Smile
    Volgens mij is nu de mengkraan in de keuken ook kapot aan het gaan Smile


    Vermoedelijk staat dat stukje leiding op hetzelfde stuk als naar de vaatwasser.

    Zit er daarvoor nog ergens een afsluiter die half open kan staan.
    Staan er op alle andere kranen genoeg waterdruk op.
    Is koudwaterdruk op keukenmengkraan wel goed.

  8. Die-vers
    aan de wandel

    Toon alleen de berichten van Die-vers
    quote:
    Dit schreef Marlies

    Dat is voor mij ook normaal. Maar als ik de thermostaatkraan verwijder, heb ik dus geen warm water uit de keukenkraan meer.


    Dus achter/na ( de foto in keukenkastje) thermostaatkraan gaat er een leiding naar de slang van vaatwasser,
    en een leiding naar de warmwaterkant van de keukenmengkraan ?

    En er loopt een koudwater leiding naar de keukenmengkraan .

    En er zijn vaatwasser die warm gevoed mogen worden vlgs mij.
    Ivm zonneboilers enzo
  9. Die-vers
    aan de wandel

    Toon alleen de berichten van Die-vers
    quote:
    Dit schreef Marlies



    Zondag komt er een loodgieter.



    Voor dubbel tarief/ of een kop koffie 🤓
    26 jan '22 - 17:19:08 / 26 jan '22 - 20:00:48
  10. Die-vers
    aan de wandel

    Toon alleen de berichten van Die-vers
    quote:
    Dit schreef ditty


    Ik heb van die gecombineerde blokjes. Zorgen ervoor dat mijn vaat heerlijk schoon wordt, maar daar kan het cellofaantje niet echt makkelijk af😀


    Psies
    Die lossen gewoon vanzelf op.
    Die zijn 1 cent per blokje duurder 😉
    26 jan '22 - 22:27:30 / 27 jan '22 - 08:17:02
Terug naar de lijst