Gekaramelisseerde witlof

Gekaramelisseerde witlof 

Onderwerp van Imke

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Malero
    Mevrouw Boog.

    Toon alleen de berichten van Malero
    quote:
    Dit schreef Caroline
    Suiker in een pan. Witlof erbij. Beetje roeren. Vuilnisbak open en de inhoud van de pan erin gooien.


    Smile




    Maar inderdaad, het is geen slank recept. Smile

    Een klont gezouten roomboter in de pan, zachtjes laten smelten en dan 2 flinke eetlepels suiker erin, op laten lossen. Dan de halve stronken witlof erin. Harde kern eruit en afspoelen met koud water. Afdekken met een deksel en zo ongeveer 20 minuutjes laten stoven.
    Ik doe hetzelfde met sjalotjes karamelliseren, en met worteltjes, alleen doe ik daar tijm bij.
  2. Malero
    Mevrouw Boog.

    Toon alleen de berichten van Malero
    quote:
    Dit schreef Imke
    Dank je wel Malero!

    Na Caroline dacht ik dan maar met blauwe kaas saus en peer erbij ofzo maar ik denk toch dat het de zoete variant wordt.
    Ik eet het liefst uit het water, maar een keertje zoet maakt dat misschien meer tafelgenoten hun bordje leeg eten 😎

    Ben benieuwd Salome wat jij ervan gaat bakken en vindenSmile



    Ik doe het meestal met kerst ofzo, dan is het wat extra feestelijk. En een zoetje bij vlees kan echt wel. Als je vega wil, zou je die grill kaas Halloumi erbij kunnen proberen.
Terug naar de lijst